Hlavní obsah

Jaká čarodějka ve vás dřímá? Odpoví vaše znamení horoskopu. Napojte se na svou vnitřní magickou osobnost!

Foto: Galina Zhigalova, Shutterstock.com

Foto: Galina Zhigalova, Shutterstock.com

Každá žena má v sobě kus čarodějky. Jednu to táhne k bylinkám, jiná cítí spojení s mořem, další s drahými kameny. Která čarodějka se skrývá ve vás? To vám prozradí vaše znamení horoskopu.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Každá žena má kdesi hluboko v sobě ukrytý některý z čarodějnických archetypů. Jste spíše kuchyňská čarodějka, která se realizuje skrze lektvary a odvary? Nebo bylinkářka, která sbírá a suší, co najde v přírodě? Nebo cítíte spřízněnost s nocí a dušemi zemřelých za závojem oddělujícím život a smrt? Každý z čarodějnických archetypů je trochu jiný, ale jedno mají společné: Když je v sobě objevíte a napojíte se na svou vnitřní magickou osobnost, podpoříte tak svou ženskou sílu a přijmete plně svoje nespoutané, kouzelné já. A to se vám bude v životě hodit. Jaká čarodějka tedy dřímá ve vašem nitru a jak ji probudit?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

V duši každé Beranky se skrývá krevní čarodějka. Nejaktivnější znamení zvěrokruhu je odvážné a optimistické, a to i ve složitých situacích. V krvi má totiž oheň, který ho pohání kupředu – a také probouzí netrpělivost, velkou impulzivnost a horkou hlavu. Všechny tyto vlastnosti podporují právě sílu krve, která se pak projevuje obrovskou vnitřní energií. Krevní čarodějky provozují magii s brutální silou přírodního živlu a jsou mistryněmi v umění manifestace (tedy dokážou proměnit svou vůli ve skutečnost). Svá přání do vesmíru křičí takovou silou, že musejí být splněna. Stejně tak umějí někoho proklít, protože to tak prostě chtějí. Jejich vůle je nezlomná.

  • Probuďte svou vnitřní čarodějku ohněm a svíčkami – obklopte se plameny ve všech podobách.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Dámy ve znamení Býka v sobě pravděpodobně najdou rostlinnou čarodějku, spolehlivou a loajální bylinkářku se zálibou v rostlinách všeho druhu. Umějí být neuvěřitelně tvrdohlavé, trochu majetnické, ale také plné síly a houževnatosti. Čerpají sílu z přírody a jejích zázraků, rozumějí si s květinami a intuitivně ovládají květomluvu – vždycky najdou správný květ, který vyjádří přesně to, co chtějí druhému sdělit. Jejich magie je magií plodnosti a dostatku, velmi pozitivní a plná lásky a péče. Všechno kolem nich rozkvétá a mají vyloženě „zelené prsty“. Táhne je to k lektvarům a tinkturám, rády míchají a vaří s pomocí přírodních sil.

  • Čarodějku v sobě probudíte, když se ponoříte do přírody a necháte se inspirovat její sílou.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženkyně jsou vesmírné čarodějky, kosmopolitní bytosti, které se touží napojit na energii všech kolem sebe a propojit se s ostatními, se světem samotným. Zbožňují učení (se), rády se rozvíjejí a rozvíjejí i ostatní, jsou neuvěřitelně kreativní a důvtipné. Jejich magie tkví ve slovech a komunikaci, rády si vytvářejí vlastní mantry a zaklínadla nebo afirmace, s pomocí kterých přetvářejí svět podle svého. Obklopují se knihami, z nichž čerpají nejen vědomosti, ale i sílu obecně – knihy jsou pro ně mocným prostředkem sebeuvědomění. Promlouvají k nim hvězdy, které s oblibou zkoumají, a hledají souvislosti v astronomii i astrologii. Rozumějí si s čakrami.

  • Probuďte své vnitřní magické já ideálně meditacemi pod hvězdnou oblohou.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Račice ve svém nitru schovávají lunární čarodějku, cyklickou ženu, která se hodně řídí – a je ovlivňována – lunárním cyklem a vlastní ženskostí. Stejně tak čerpá sílu z Měsíce a právě s jeho fázemi propojuje všechny své rituály a kouzelné snahy. Má velkou představivost a bohatý vnitřní život, i když žije trochu izolovaně a jen tak někoho k sobě nepustí. Jejich schopnosti se také vážou na sny a výklad jejich symbolů – dokážou z nich intuitivně vyčíst mnohé o tom, co bylo i co bude. Je pro ně praktické vést si deníky snů, které lze interpretovat a sledovat v nich nejrůznější trendy.

  • Své schopnosti dokážete probudit ponorem do snů a také čajem – může to znít banálně, ale v šálku čaje se pro lunární čarodějky skrývá spousta síly.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvice jsou vlastně protikladem Račic. Neobracejí se k Luně, ale ke Slunci – jsou to sluneční čarodějky. Jejich energie je mnohem tvrdší, do určité míry mužská, neohebná, jasná, sebevědomá. Jejich rituály a kouzla se nejlépe daří právě ve dne ve slunečních paprscích a jejich magie je velmi přímá a otevřená, žádná atmosféra a tajemství, ale aktivní využití vesmírných sil pro svou potřebu. Umějí dobře pracovat s drahými kameny, využívat jejich sílu v každodenním životě, energii si z nich brát i ji do nich ukládat. Také pracují s vizualizací: Umějí si do detailů představit, co chtějí zrealizovat, a silou vůle to také zhmotnit.

  • Svou vnitřní čarodějku probudíte nejlépe slunečními paprsky a také navázáním vztahu s nějakým drahokamem – přijetím jeho energie a síly.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Praktické Panny na kouzla moc nevěří, ale čarodějka se v nich přesto skrývá. Tento archetyp by se dal označit za zahradní čarodějku. Jejich touha mít všechno pod kontrolou, podmanit si chaos a přetvořit ho k obrazu svému se projevuje i v jejich přístupu k magii – chtějí sáhnout do nitra přírody a dát mu řád a zorganizovat ho nejlépe v podobě úhledné zahrady. Jejich předností je organizovanost, se kterou suší byliny, vaří tinktury a katalogizují všechno, co jim příroda nabízí. Na jejich přístupu k vnitřnímu archetypu čarodějky není nic mystického, hledají spíš přímost a pomoc ověřenou staletími zkušeností. Bylinkářství k nim promlouvá právě svou osvědčeností.

  • Svou vnitřní čarodějku probudíte pobytem na zahradě a napojením na půdu.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Pokud v sobě Váhy zapátrají, nejspíš objeví hudební nebo obecně uměleckou čarodějku. Jejich schopnosti se nejvíce probouzejí nahlédnutím do vlastního nitra a uvolněním skryté energie právě skrze umění. Vyjadřují se písní nebo třeba malbou, zkrátka uměleckým projevem, do kterého promítají svou duši i tužby. Jejich síla je v rytmech a melodiích, jimiž dokážou svá kouzla vykřičet do vesmíru. Také v nich tkví velmi mocná erotická, vášnivá síla, jsou okouzlující a šarmantní a jejich specialitou jsou také sexuální rituály, dokážou využít mocnou energii spojení dvou lidí. Jsou mistryněmi iluzí a umějí si nasadit nejrůznější masky, které nikdo nedokáže strhnout.

  • Své síly probudíte silnou láskou či vášní nebo určitou hudbou, která se vás hluboce dotkne.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štírky jsou nejspíš to, co si člověk jako první představí pod pojmem čarodějka. Jsou totiž spjaté s nocí, tmou, tajemstvím, magií jako takovou. Noční čarodějka v jejich nitru je táhne ke všemu, co je zahaleno stínem tajemna. Tíhnou k velmi spirituálnímu životu, závoj mezi světy je pro ně extrémně tenký a dokážou navazovat spojení se zesnulými. Komunikují s duchy, jsou citlivá média a umějí nahlížet do budoucnosti prostřednictvím nejrůznějších věšteckých pomůcek od křišťálových koulí až po tarotové karty, které jsou pro ně nezbytným průvodcem života. Jejich síla je jaksi temná, ne zlá, ovšem zastíněná a neprobádaná. Nebojí se experimentovat a nořit se do hlubin, které jiné děsí.

  • Svou vnitřní čarodějku většinou nijak budit nemusíte, ale pokud na ni nejste napojené, postačí chvilku si pohrávat s tarotovými kartami, zkusit seanci nebo jen s otevřenou hlavou posedět pod noční oblohou.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Divoké nebo lesní čarodějky, tak se říká archetypu skrytém v nitru Střelkyní. Tohle nespoutané znamení v sobě schovává obrovské množství nezkrotné přírodní síly, která ožívá daleko od lidí v srdci přírody, kde si mohou zout boty, třeba se úplně vysvléknout a splynout s okolím na nové úrovni. Jsou to divoženky plné energie, které se vyjadřují tancem, pohybem, divokým křikem a zpěvem, nepodřizují se konvencím a dělají si, co jen chtějí. Jsou neustále v pohybu a ožívají na místech, která srší energií. Mají speciální vztah se zvířaty, která to k nim táhne, a nikdo nerozumí němým tvářím tolik jako lesní čarodějky.

  • K probuzení této vnitřní síly vám stačí splynout s přírodou a zahodit vnitřní zábrany.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Ženy ve znamení Kozoroha na nějaké magické nesmysly příliš nevěří, ale to neznamená, že se v nich žádná čarodějná jiskra neskrývá – právě naopak. Patří mezi tradiční nebo také půdní čarodějky. Jejich moc je ukotvena v jejich rodokmenu, v jejich kořenech, předává se v rodině způsobem, který z ní odstranil všechno tajemno a zkrátka z ní udělal každodenní tradiční součást života. Nejvíc lpějí na drobných rituálech, které vplétají do svých dnů s obrovskou přirozeností. Tíhnou k přírodě, půdě, k místu, kde žijí. Právě tam zapouštějí kořeny a jsou spjaty se svým domovem víc než kdo jiný.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Jak už to tak bývá, Vodnářky nejde tak úplně hodit do nějaké kategorie. Daly by se označit za eklektické čarodějky, které si prostě vyberou to, „co se jim zrovna hodí do krámu“, a nedbají na to, že by se měly řídit nějakou danou cestou. Magická pravidla neberou v úvahu. Velkou roli v jejich přístupu hraje ezoterika všeho druhu: Každá Vodnářka si zvolí něco „svého“, ať už se zhlédne v síle andělů, moci přání, vysílání barevných vibrací nebo třeba v astrálních projekcích. Nebojí se být „divné“ a svoje, naopak, světem si vyšlapávají vlastní stezku a pravidla si upravují na míru.

  • Svou vnitřní čarodějku probudíte třeba obyčejnou návštěvou obchodu s ezoterickým zbožím, kde vás něco osloví a nasměruje správnou cestou.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby v sobě ukrývají mořskou čarodějku, jejich pouto s vodou obecně, ale hlavně s oceánem je obrovsky silné. Voda je živel podporující emoce a city, což je vlastně hnací pohon každé Ryby – jejich citlivost a empatie jsou pověstné. Díky své silné intuici dokážou za pomoci vody nahlížet do budoucnosti a další jejich předností jsou očistná kouzla, která osoby i místa zbaví negativní energie. Jejich síla je léčivá, spirituální, velmi laskavá, nejsou vlastně schopné negativních nebo agresivních kouzel. Nejsilnější jsou v blízkosti vody, která podporuje jejich ženskost a vrozenou něhu.

  • Vaše kouzelné já může nejlépe probudit voda. Ke svému živlu se lépe ukotvíte nošením mušlí nebo lasturek všeho druhu.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám