Hlavní obsah

Duše večírku, nebo tichý pozorovatel? Jak se jednotlivá znamení chovají ve společnosti

Foto: PeopleImages.com - Yuri A, Shutterstock.com

Foto: PeopleImages.com - Yuri A, Shutterstock.com

Hudba duní z reproduktorů, lidé popíjejí, korzují, tančí a baví se mezi sebou. Naplňuje vás tato představa spíše nadšením, nebo znechucením? Dost možná za vaši reakci může vaše znamení zvěrokruhu.

Článek

Každý z nás má své specifické chování ve společnosti – někteří rádi stojí v centru dění a ostatní to k nim přirozeně táhne, zatímco jiní dávají přednost nenápadnému pozorování zpovzdálí. Znamení zvěrokruhu vám může prozradit, jak se jednotliví jedinci chovají v kolektivu a jaký je jejich přístup ke společenským interakcím. Kdo je králem večírku a kdo naopak tiše vyčkává v koutku? Koho společnost druhých nabíjí a kdo po večírku potřebuje introvertně zalézt do nory?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou energičtí a odvážní, což z nich často dělá duši každého mejdanu. Jejich přítomnost je nepřehlédnutelná – rádi iniciují akce, povzbuzují ostatní a přinášejí nadšení do každého kolektivu. Jsou přirozenými vůdci, nestydí se zaujmout roli organizátora a nebojí se postavit do středu pozornosti. Jejich otevřenost a odvaha inspirují ostatní k tomu, aby se bavili a nechali se vtáhnout do dění. Vsaďte na Berany, pokud zábava stojí a všichni trapně postávají – umí rozproudit akci a pobavit všechny kolem.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci dávají přednost klidnějšímu přístupu k sociálním situacím. Ve společnosti nejsou ti, kteří by se drali dopředu, ale zároveň mají schopnost vytvořit příjemnou a stabilní atmosféru. Rádi si povídají s několika blízkými přáteli a vyhýbají se hlučným nebo chaotickým akcím. Býci jsou spolehliví a laskaví, a když se někdo ocitne v jejich společnosti, vždy se bude cítit pohodlně a vítaně. Vyhovují jim spíše menší skupinky, kde se rozhodně neostýchají. Jinak jim světla reflektorů a pozornost všech moc nesedí.

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Býkům je nejlépe v malých skupinkách blízkých přátelFoto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci jsou typickými lvy salonů. Milují komunikaci a rychle se začlení do každé společnosti, přičemž dokážou rozhýbat i tu nejtišší skupinu lidí. Rádi vedou konverzace, vtipkují a baví ostatní. Jejich přirozená zvídavost je žene k neustálému střídání témat i osob, se kterými mluví. Na večírcích bývají mezi nejaktivnějšími účastníky a jejich společenská energie často přitahuje všechny kolem. Konverzace je jejich, umí se bavit vlastně s kýmkoli na jakékoli téma, ve společnosti vyloženě jiskří energií.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou emocionálně vnímaví a často se chovají jako pečovatelé. Mají rádi menší a intimnější skupinky, kde mohou projevovat svou starostlivost a navazovat hluboké osobní vazby. Ve velkých společnostech bývají spíše tiší, pokud nejsou obklopeni svými blízkými. Jsou skvělými posluchači, kteří rádi poskytují podporu a porozumění, takže se v jejich společnosti cítíte v bezpečí a oceníte jejich přítomnost. Nejde o to, že by se styděli, ale není jim zkrátka přirozené mluvit o sobě.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lev je nepopiratelnou hvězdou každého kolektivu. Se svým charismatem a přirozenou sebejistotou se stává středem pozornosti na každém večírku. Miluje obdiv, světla reflektorů a baví ho, když může ostatní okouzlit svou osobností, vtipem, šarmem nebo kreativními nápady. Ať už se jedná o organizaci akce nebo jen zábavné příhody, Lev má talent zaujmout každého v místnosti a stát se nepostradatelnou součástí každé společenské události. Pokud hledáte hvězdu party jízdy, dál už hledat nemusíte.

Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Lvi jsou na večírku ve svém živlu, rádi na sebe strhávají pozornostFoto: Ground Picture, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny se projevují spíše rezervovaně. Raději analyzují situaci a pozorují, než aby hned vstoupily do středu dění. Nemají potřebu být v centru pozornosti, ale jejich bystrý úsudek a pozornost k detailům je dělají důležitými členy každé skupiny. Jsou rády užitečné, takže když vidí, že někdo potřebuje pomoc nebo radu, ochotně přispějí. Na večírcích mohou působit klidně, ale jejich vnímavost a praktičnost je neocenitelná. Každopádně patří spíše k tichým pozorovatelům, kteří nejvíce pozornosti věnují ostatním.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy jsou přirozeně společenské a dokážou se snadno pohybovat mezi různými skupinami. Mají silný smysl pro rovnováhu a harmonii, což z nich dělá skvělé moderátory v jakémkoli kolektivu. Rády se pouští do konverzací všeho druhu a snaží se, aby se všichni cítili dobře a zapojili se. Díky své diplomatické povaze jsou často spojovacím článkem mezi lidmi a vytvářejí kolem sebe příjemnou a přátelskou atmosféru. Kromě toho mají v krvi koketování, když rozdmýchají svůj šarm, omotají si vlastně každého kolem prstu.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři jsou mezi lidmi spíše záhadní a rezervovaní. Jsou to tiší pozorovatelé, kteří pečlivě sledují, co se děje kolem nich, a jen zřídka se vrhají do centra pozornosti. Jejich intenzivní přítomnost je však těžké přehlédnout. Když se rozhodnou zapojit, jejich slova nebo názory mají váhu a dokážou si získat respekt ostatních. Preferují hluboké rozhovory a vyhýbají se povrchní konverzaci, což je činí fascinujícími společníky. Také raději tahají za nitky odkudsi z pozadí, pohyb ve stínu a postavení šedé eminence jim naprosto vyhovuje.

Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Hluboké rozhovory, žádné povrchní řeči, to je vlastní ŠtírůmFoto: Ground Picture, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou otevření, spontánní a přátelští, takže jsou často duší každé události. Milují dobrodružství, humor a zábavu, což je přirozeně staví do centra společenského dění. Rádi baví ostatní svými historkami a dokážou kolem sebe vytvořit atmosféru bezstarostnosti a optimismu, nebojí se ze sebe pro pobavení udělat hlupáky. Jsou to nezávislé duše, které se neštítí nových zážitků, a často vnesou do placu čerstvou energii a chuť k akci. Jejich přátelská povaha se postará o to, že se všichni kolem cítí vítaní.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi jsou v kolektivu spíše vážní a rezervovaní, postávají někde na okraji a vlastně ani tolik nesledují, co se děje kolem. Nevyhledávají pozornost a dávají přednost menším, klidnějším setkáním před velkými večírky. Jsou to pracovití a zodpovědní jedinci, kteří se raději drží při zemi a konverzují o smysluplných tématech. Plytké konverzace a povrchní známosti je nebaví, naopak spíše odpuzují, koncept pařby moc nechápou. Dost často si na ni přinesou knihu a vypaří se, jak jen je to možné.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou originální a nekonvenční, což se projevuje i v jejich chování ve větší skupině lidí. Mají rádi společnost, ale vyhledávají především jedince, kteří sdílejí jejich zájmy a názory. Jsou to nezávislé osobnosti, nechtějí se nechat omezovat pravidly a tím, co by se mělo. Rádi se zapojují do diskusí o netradičních a intelektuálních tématech a díky své schopnosti vidět věci z různých úhlů přinášejí nové a osvěžující perspektivy. Na někoho mohou být trochu moc, ale určitě se nebojí pozornosti.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou v kolektivu často tiché a citlivé. Mají tendenci být spíše pozorovateli, vnímají nálady a emoce lidí kolem sebe. Rády se zapojují do jemných a empatických rozhovorů a bývají skvělými posluchači. Ve velkých společnostech se mohou cítit trochu ztracené, ale v menších skupinkách dokážou zářit svou intuitivní a snovou povahou. Jsou kreativní a přinášejí do každé konverzace klid a hloubku. Večírky jim moc nesedí, hluk a chaos pořádné party je tak trochu děsí a je na jejich citlivé já příliš.

Načítám