Hlavní obsah

10 běžných věcí, které nosí smůlu. Máte je doma i vy! Pozor na sůl, suvenýry z cest i divné dárky

Foto: Evgenyrychko, Shutterstock.com

Foto: Evgenyrychko, Shutterstock.com

Věříte tomu, že rozbité zrcadlo věští sedm let neštěstí a černá kočka přes cestu přináší smůlu? Pak byste si měli ohlídat i další věci, které k vám domů mohou podle pověr či zkušeností přivolávat negativní energii.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Říkává se, že černá kočka, rozbité zrcadlo nebo i paví peří mohou přinést smůlu. Pravda bude asi spíš taková, že pokud smůlu čekáte za každým rohem a předem se obáváte různých nehod a tragických událostí, pak si můžete nějakou tu smutnou příhodu nebo negativitu sami „vyrobit“, nebo dokonce „přivolat“. Pokud vás ovšem zajímají tradiční pověry, pak si připomeňte ty, které se týkají běžných věcí v domácnosti.

1. Mrtvá zvířata i rostliny

Kdo by si bral domů mrtvá zvířata a vystavoval mrtvé rostliny, říkáte si? Ale do této kategorie patří třeba také kůže, kožešiny, paroží nebo sušené květiny. Z hlediska energií prý mohou způsobit ubývání energie, stagnaci a neschopnost se radovat. Výjimkou jsou ty, které máte spojené s něčím hezkým, takže usušená svatební kytice nebo vylisovaná kytička fialek od první lásky jsou zcela v pořádku!

2. Starožitnosti a obrazy

Podobně jako o sušených květinách byste měli uvažovat i o starožitnostech. Milý hrneček či komoda po babičce ve vás dovedou probudit lásku, vzpomínky a něhu – a to je fajn. Pokud si však chcete pořídit něco v bazaru nebo na burze, pak je lepší si věci vybírat osobně a sledovat přitom, jaké emoce ve vás vzbuzují. Jestliže budou libé, pak je to v pořádku. Ale může se stát, že i krásný kousek, po kterém toužíte, vás může zahltit nepříjemnými pocity. Takový si domů neberte! To samé, a dokonce mnohonásobně víc, platí i o obrazech – a zvlášť jestliže jsou na nich lidé.

3. Zrcadla

Buďte velmi obezřetní při výběru místa, kam dáte zrcadlo. Odráží totiž všechno – a tedy i energii. Proto ho neumisťujte hned proti vchodovým dveřím, protože odrazí směrem ven to dobré, co k vám vchází, a oslabí tak energii vašeho domova. Jestliže chcete zrcadlo v obchodě nebo kanceláři, pověste ho vedle dveří, tak aby „násobilo“ počet zákazníků, přinese to úspěchy v podnikání.

V jídelně by mělo být zrcadlo nasměrované na jídelní stůl, a rozmnožovat tak hojnost odrazem pokrmů. V ložnici by rozhodně nemělo odrážet postel – podle učení feng-šuej tím zvete další osobu do vašeho partnerského vztahu a přivoláváte nevěru. Zrcadlo by nemělo být ani prasklé, ani zaprášené, protože by nebylo schopné odrážet pozitivní energii, ale naopak jen tu špatnou. A když se rozbije, má údajně přinést smůlu i na léta.

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Zrcadlo umí skvěle pracovat s prostorem, prosvětlit ho, ale pozor na to, co odrážíFoto: New Africa, Shutterstock.com

4. Slepované věci

Rozbité zrcadlo, ale ani nic jiného, neslepujte a dál nepoužívejte. Ačkoli střepy znamenají štěstí, o slepených věcech to neplatí. Naopak – zalepenými mezerami prý z domu odtéká nejen finanční, ale i ostatní hojnost!

5. Smeták štětinami nahoru

Chcete si přivolat štěstí? Pak dejte pozor, jak „parkujete“ smeták nebo koště. Vždy by mělo viset či stát štětinami směrem k zemi, protože jen tak je jistota, že se z něj neuvolní energie toho, co mělo být vymeteno a odstraněno, včetně špatné energie a všeho, co už do vašeho života nepatří.

6. Paví peří

Pro někoho krásná dekorace, pro druhého magnet na všechno špatné. Paví peří v interiéru prý rozmnožuje vše negativní, přitahuje nemoci a vysává z lidí energii. Pokud z něj máte podobný pocit, pak by rozhodně nemělo být v ložnici ani na místech, kde se vyskytujete dlouhodobě.

Foto: Dev_Maryna, Shutterstock.com

Paví pera prý nejsou dobrou dekorací, protože mohou znásobovat negativní energieFoto: Dev_Maryna, Shutterstock.com

7. Dárky od někoho, koho nemáte rádi

Doma byste neměli mít ani dárky od lidí, s nimiž vás nepojí dobré vztahy. Emoce dárce totiž v předmětu zůstávají a šíří se kolem něj. Zbavte se i toho, co vám dali bývalí partneři (kuriózní věci po vašem ex), s nimiž jste se nerozešli v dobrém, nebo kamarádi, kteří vás zradili.

8. Suvenýry z dovolené

Vystavujete si rádi suvenýry z dovolené a cest? Pak dejte pozor na předměty, které byly původně vyrobeny jako součást nějakých rituálů, což je časté především v Africe nebo Asii. Takové věci by k vám domů mohly vnést negativní energii anebo velice zvláštní pocity.

9. Nepotřebné věci

Máte plnou skříň oblečení, které už nenosíte, neumíte se zbavit starých bot a už ne zcela funkční elektroniky? Zbytečnosti, jež už nepřinášejí užitek, zabraňují potřebnému toku energií a obírají vás o životní sílu. Proto je darujte potřebným, prodejte nebo vyhoďte.

10. Rozsypaná sůl

Jak z pohádky dobře víte, sůl je nad zlato, a musíte na ni být opatrní. Je-li rozsypaná a neuklizená, pak nosí smůlu. Naopak špetka soli, kterou hodíte přes levé rameno za sebe, přináší štěstí a plaší zlé síly a ta v misce v rohu místnosti čistí energii a vyžene i duchy.

Rituály se solí

Základní funkcí soli v magii je očista. Hodí se pro očistu čehokoli od špatných vibrací.

  • Jak vyčistit prostor? Nasypejte sůl na podlahu do rohů místnosti a druhý den, až pohltí všechno špatné, ji zameťte. Anebo připravte solný roztok a vytřete jím podlahu a třeba i umyjte okna. Když sůl rozpouštíte ve vodě, myslete na to, jak vše negativní mizí a na síly vody a země, které vám jdou na pomoc.
  • Jak odehnat smůlu a přivolat štěstí? Celý dům či byt projděte se zapálenou vonnou tyčinkou a miskou vody s rozpuštěnou solí. Rozptylte všude vonný kouř a drobné kapky vody a myslete na to, že odháníte všechno neštěstí a smůlu, soustřeďte se na okna a dveře. Pak vezměte misku s mlékem a rozpuštěným medem, znovu vše projděte, ale soustřeďte se na přivolání pozitivních energií.

Načítám