Hlavní obsah

Rok 2024 podle numerologie: Čeká nás čas karmické odplaty, velkých ambicí i lepší finanční situace

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Je tady rok 2024 – rok čísla osm. Přichází čas ambicí, ctižádosti a cílevědomosti. A také karmické odplaty! Kam během následujících dvanácti měsíců může zanést osud právě vás? To vám naznačí vaše životní číslo.

Článek

2024 je rokem čísla osm. Stačí sečíst všechny číslice letopočtu a je jasné, že nás čeká dvanáct měsíců s vibrací čísla osm: 2 + 0 + 2 + 4 = 8. Osmička je číslo, které v numerologii reprezentuje karmu, osud a nutnost harmonie, ale také ambice, cílevědomost a organizační dovednosti.

Co to konkrétně znamená? Jak se říká, karma je zdarma, tak letos nebuďte příliš sobečtí – mohlo by se vám to vrátit. Pokud však budete naopak rozdávat dobro a konat pěkné skutky, nejlépe nezištně a ochotně, osud vám to v dobrém vrátí. A to i po materiální stránce – i ta je důležitou součástí numerologických aspektů čísla 8.

Finanční situace se zlepší

Letošek by měl konečně trochu přilepšit našim peněženkám a zahojit rány zasazené ekonomickou krizí, a to zejména ve své druhé polovině. Nepředstavujte si však, že vám peníze jen tak spadnou do klína – budete si je muset pěkně vydělat. Na druhou stranu je fajn vědět, že za dobře odvedenou práci pravděpodobně dostanete dobře zaplaceno.

Pokud toužíte po povýšení a stoupání po kariérním žebříčku, právě teď je vaše chvíle: Opřete se do toho, ukažte, že jste nepostradatelní, a ono to ponese své ovoce. Ovšem pozor na příliš sobecké jednání a přebujelé ego! Buďte skromní a pilní, víc dávejte, než sami budete brát.

Rok 2024 a vaše životní číslo

Velmi důležité je také to, jak budou vibrace čísla osm rezonovat s vaším osobním životním číslem. Od toho se totiž bude odvíjet, jaký rok čeká právě vás. Jak na to? Stačí osmičku, číslo roku 2024, přičíst ke svému životnímu číslu a opět sčítat, až získáte jednociferné číslo.

Jak spočítat své životní osudové číslo? Sečtěte všechny číslice dne, měsíce a roku svého data narození a pak znovu, tak aby vyšel jednociferný výsledek. Pokud jste se narodili například 25. 2. 1985, výpočet probíhá takto: 2 + 5 + 2 + 1 + 9 + 8 + 5 = 32 | 3 + 2 = 5. Vaše osudové číslo je v tomto případě číslo 5.

Životní číslo jedna

Je vaším životním číslem jednička? Pak pro vás začíná rok devítky (1 + 8 = 9), což je velmi pozitivní číslo překypující nábojem lidskosti a štědrosti. Je také poslední z řady numerologického cyklu a to znamená, že pro vás přichází správný čas uzavřít nedokončené věci, dotáhnout vše, co jste už nějakou dobu odkládali, a připravit se na následující dny s čistým štítem.

Rozlučte se s tím, co vás tíží a trápí, udělejte za tím tlustou čáru. Získáte tak energii, kterou budete moci vkládat do nových projektů. Věnujte se také lidem kolem sebe, protože právě o ně se můžete opřít, když vám v životě něco nevyjde.

  • Pamatujte na celkové vibrace roku 2024: Co do světa vyšlete, to se vám také vrátí, a právě investice do lidí se vám vyplatí nejvíc.
Foto: fizkes, Shutterstock.com

Je-li vaše životní číslo jednička, pak si hýčkejte své vztahy s lidmi, protože oni jsou vaše pravé bohatstvíFoto: fizkes, Shutterstock.com

Životní číslo dva

Je vaším životním číslem dvojka? Letošek pro vás představuje jakýsi restart, protože se ocitáte na začátku numerologického cyklu a následujících 12 měsíců se pro vás ponese pod energií jedničky (2 + 8 = 10 | 1 + 0 = 1). To pro vás znamená hlavně nové nápady a nové příležitosti, které se vám pohrnou do cesty vlastně samy. Skočte po nich a využijte vše, co vám život nabízí, protože lidé pak nejvíc litují toho, že něco neudělali nebo to alespoň nezkusili.

Je pro vás zkrátka ideální okamžik začít – a to s čímkoli. Tak seberte odvahu, zhluboka se nadechněte a jděte do toho. Rozmazlujte se a pečujte o sebe, nasbírejte energii a s optimismem se vrhněte do následujících dnů, všechno vám půjde od ruky.

  • Zaměřte se na sebe, na svoje sny a přání, ale dejte přitom pozor, abyste nesklouzli k přílišnému egoismu, aby vám to pak osmičková karma nevrátila!

Životní číslo tři

Je vaším životním číslem trojka? Pak pro vás začíná rok s vibrací dvojky (3 + 8 = 11 | 1 + 1 = 2). Do vašeho života vstupuje období, kdy je vhodné trochu zvolnit tempo a nadechnout se, zklidnit rozjuchanou energii nových začátků a zakotvit na jednom místě, zapustit kořeny.

Zaměřte se na vztahy, a pokud jste single, teď je správný čas začít něco vážnějšího, osud vám bude hrát do karet a pomůže vám s úspěšným výběrem partnera. Jestli už s někým žijete, snažte se tento vztah prohloubit, zlepšit, upevnit jeho základy. Letos to půjde snadněji, než byste čekali.

  • Letos klidně zaujměte k životu spíše pasivnější přístup, vychutnávejte si pomalejší tempo jeho plynutí a nikam nespěchejte – nic vám neuteče.

Životní číslo čtyři

Je vaším životním číslem čtyřka? Pro vás startuje rok s vibrací čísla tři (4 + 8 = 12 | 1 + 2 = 3). Letošek se tak pro vás ponese v duchu rozvoje nových znalostí a dovedností. Měli byste si najít čas na učení se, čtení, bádání a koumání, na testování a rozvíjení mentálních kapacit a intelektuální stimulaci, zkrátka sami pro sebe a svůj mozek.

Pokud se chcete pustit do studia nového jazyka, změnit pracovní nebo studijní obor, naučit se nějaké řemeslo nebo si konečně udělat dlouho odkládaný řidičák, je na to rok 2024 jako dělaný, protože vás ve všech těchto a podobných snahách podpoří.

  • Zkuste nové věci, sami sebe trochu vystrčte z komfortní zóny. Zkrátka se nechte „nakopnout“ osmičkovou cílevědomou vibrací celého letošního roku.
Foto: fizkes, Shutterstock.com

Osudové číslo čtyři a vibrace osmičkového roku nabízejí skvělé podmínky pro učení nových a prohlubování starších vědomostí a dovedností. Je to váš rok seberozvoje!Foto: fizkes, Shutterstock.com

Životní číslo pět

Je vaším životním číslem pětka? Přichází pro vás rok čísla čtyři (5 + 8 = 13 | 1 + 3 = 4), které hodně ladí s cílevědomou a ambiciózní osmičkou. Čtyřka vás uvrhne hluboko do pracovního procesu, kde budete usilovně makat a budete odměněni skvělým výsledkem a úspěchem. Zaměřte se na svůj pracovní život a vložte do něj hodně síly, energie a času, což je vždy ten nejcennější zdroj.

Všechno, co do své kariéry vložíte, se vám mnohonásobně vrátí. A jestli si děláte zálusk na novou pracovní pozici, teď je pravá chvíle, kdy se vrhnout do akce. Půjde vám to jako nikdy.

  • Váš život se ustálí, získáte stabilitu a rovnováhu a navzdory občasnému pracovnímu frmolu a vypětí se můžete těšit na větší vnitřní klid a mír.

Životní číslo šest

Je vaším životním číslem šestka? Pro vás tento rok přináší vibrace čísla pět (6 + 8 = 14 | 1 + 4 = 5). Pětka v numerologii znamená zejména změnu, převrat nebo také revoluci, novou etapu v životě a do určité míry i nový začátek. Jako byste za tím, co bylo, udělali tlustou čáru a odpíchli se pěkně svižně směrem k novým zítřkům. To sice může být na první dobrou trochu nepříjemné, protože kde něco začíná, musí také něco skončit, ale nemějte zbytečné obavy.

Změna je to, co dělá život životem, ustrnutí na jednom místě ničemu neprospěje. Připravte se tedy na to, že letos pro vás nastává pěkný fofr: nevažte se, nezůstávejte na jednom místě a přijímejte změny, které přicházejí, usazení vás zatím moc nečeká.

  • Nechte se nést vibrací změn a přestěhujte se, změňte práci, odejděte z nepovedeného vztahu... Využijte k vlastnímu prospěchu, že vám čísla přejí, a vneste do svého bytí pozitivní dynamiku.

Životní číslo sedm

Je vaším životním číslem sedmička? Pro vás bude letošek rokem šestky (7 + 8 = 15 | 1 + 5 = 6). Co to pro vás znamená? Především hodně práce pro ostatní a potlačení trochu přebujelého ega, tedy vše podpořené karmickou vibrací osmičky – rozdávejte jen to, co chcete dostat zpátky. Šestka je číslem péče a dobročinnosti, laskavosti a soucitu a vy se odevzdáte ostatním a budete kolem sebe šířit dobro a hezké skutky.

Dojde u vás také k prohloubení důležitých vztahů a k ukončení těch, které za to nestojí. Nesmutněte pro ně, bude to pro vás ve výsledku spíše úleva a očista a sami přijdete na to, že někteří lidé ve vašem životě nemají místo.

  • Pěstujte jen ta přátelství, která jsou opravdová. Těšte se na lepší komunikaci se všemi kolem sebe, věnujte se lidem a jejich potřebám – a nezapomínejte přitom na sebe.
Foto: Liderina, Shutterstock.com

Sedmička jako životní číslo vás letos nabádá k péči o ostatní. Buďte laskaví a soucitní, vše se vám v dobrém vrátíFoto: Liderina, Shutterstock.com

Životní číslo osm

Je vaším životním číslem osmička? Váš nový rok se ponese na vibracích sedmičky (8 + 8 = 16 | 1 + 6 = 7), čísla sebepoznávání a introspekce. Co vám říká? Jednoduše vás nabádá k tomu, abyste se tak trochu ztratili sami v sobě. Poslechněte ji a ponořte se do svého nitra a všech tajemství a překvapení, která se tam skrývají, nebojte se svého opravdového já se všemi jeho chybami a nedostatky.

Můžete tak poznat, co od života chcete a nechcete, a pak se podle toho zařídit. Teď vás čeká šance udělat skutečně zásadní rozhodnutí. Nejspíš se letos trochu stáhnete z okolního dění víc k sobě, na své teritorium, do svého domova.

  • Najděte si vlastní rytmus, odstřihněte se od okolí. Vyzkoušejte třeba jógu, meditaci, ponořte se do alternativní medicíny či filozofie a rozvíjejte své vnitřní spirituální já.

Životní číslo devět

Je vaším životním číslem devítka? Pak právě vstupujete do období dvojité osmičky (9 + 8 = 17 | 1 + 7 = 8) – celková vibrace roku 2024 bude ještě podpořena vaším číslem. Ambice a cílevědomost, to jsou klíčová slova právě pro vás. Letos bude ten správný, jedinečný čas splnit si to, co jste si dávno předsevzali a o čem dlouho sníte.

Osud vám bude hrát do karet, tak se do toho vrhněte po hlavě. Povede se vám získat si lepší postavení v práci i osobním životě, dosáhnete úspěchu a ani materiálně na tom rozhodně nebudete zle.

  • Pozor na bezohlednost a agresivitu! Hlídejte se a myslete hodně na ostatní. A alespoň část toho, co vám vaše píle a cílevědomost přinesou, zase „vraťte do oběhu“ lidem kolem sebe – bezpochyby se vám to zúročí.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám