Hlavní obsah

Před námi je radostný květnový úplněk. Přinese štěstí, optimismus a nadšení

Foto: maradon 333, Shutterstock.com

Foto: maradon 333, Shutterstock.com

Po těžkém dubnovém úplňku přichází příznivý pátý úplněk roku. Je ve znamení Střelce a přináší hravost a nadšení. Zkuste si v těchto dnech užívat života plnými doušky. Pokud se plány, které doposud probíhaly uspokojivě, začaly komplikovat, využijte tohoto úplňku k jejich přehodnocení. Vychutnávejte si vše krásné v životě, snažte se být mezi lidmi.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Květnový úplněk nastane 23. května na 3° znamení Střelce přesně v 15 hodin a 53 minut. Jeho vliv můžeme ale pociťovat už přibližně tři dny předtím a tři dny poté. Citlivější lidé mohou mít například problémy se spaním. Krásnou podívanou na obloze, pokud bude jasno, by mohl Měsíc nabídnout už v noci z 22. na 23. května a také během noci následující.

Pod vlivem Střelce

Střelci jsou ohnivé znamení plné energie, hravé, společenské, optimistické, zvídavé, milující dobrodružství. Jsou to šťastlivci, neboť jim vládne planeta Jupiter poskytující rozmach, příležitosti a štěstí. Úplněk pod vlivem Střelce by tedy měl přinést nadšení, optimismus a naději. Jeho energie je pozitivní a veselá. Všichni budou mít tendenci věřit v dobré konce a vítězství. V mnohých také vyvolá touhu cestovat, toulat se a prožívat nevšední dobrodružství.

Právě dny kolem květnového úplňku vzbuzují touhu žít naplno, užívat si života plnými doušky, a toho bychom měli v rámci možností využít. Dejte si jen pozor, ať nepřestřelíte, když se do něčeho pustíte s moc velkou vervou, která je právě Střelcům vlastní. Využijte nadšení, jež vám úplněk ve znamení Střelce dává, ale buďte zároveň opatrní, abyste to nepřehnali. V tomto období není dobré dělat velká a závažná rozhodnutí. Ta si raději schovejte na pozdější dobu. Nebojte se ale plánovat do budoucna.

Indiánský horoskop

Podle starého indiánského horoskopu a tradic se květnovému úplňku říká květný nebo květinový, neboť symbolizuje jaro ve své největší síle. Rostliny i stromy kvetou, příroda je plná pestrých barev, nového života a energie. V květnu se také seje kukuřice, proto se mu někdy říká kukuřičný. A můžete se setkat i s názvem mléčný úplněk.

Květnový úplněk: Koho ovlivní nejvíc?

Čas úplňku je obvykle doba sklizně: co kdo zasel, to sklidí. A v květnu budou nejvydatněji sklízet Střelci a Blíženci. Vzhledem k tomu, že úplněk nastane v ohnivém elementu, ovlivní kromě Střelců i Berany a Lvy, zejména ty, kteří se narodili v prvním dekanu znamení. Významným je i pro Panny a Ryby. Účinkem květnového úplňku mohou být víc ovlivněni lidé, kteří mají v osobním horoskopu zdůrazněný 3° znamení Střelce a Blíženců anebo se za úplňku narodili.

Foto: jakkapan, Shutterstock.com

Květnový úplněk nejvíce ovlivní Střelce a Blížence. Vzhledem k tomu, že nastane v ohnivém elementu, dotkne se životů i Beranů a LvůFoto: jakkapan, Shutterstock.com

Květnový úplněk a zdraví: Na co dát pozor?

Střelec je podle tradiční astrologie ve vztahu ke kloubům a svalům, kyčlím, stehnům a křížové kosti. Uděláte-li během dnů kolem úplňku pro tyto části těla něco prospěšného, působí to dvojnásob dobře. Dopřejte si zdravý pohyb, ale své tělo nepřetěžujte. Hýčkejte své tělo, dopřejte mu například masáž. Pod vlivem energie Střelce bývají lidé odvážnější a trochu bláznivější, nebojí se riskovat. Dávejte si proto pozor na různé úrazy hlavy nebo končetin, hlavně při sportu. A dbejte na správný a dostatečný pitný režim. Jen pozor na alkohol, pod jeho vlivem můžete leccos přehnat.

Vliv květnového úplňku

  • Beranům přinese akci, štěstí a naději do příštích dnů. Přepadne je touha cestovat a více si užívat života. Směle do toho.
  • Býkům dopřeje romantickou lásku, zejména ti, kteří se narodili v posledních dnech znamení, mohou prožít nezapomenutelné milostné chvíle.
  • Pro Blížence je tento úplněk sice časem napětí a pocitu přepracovanosti, ale také startem do nové etapy, a to velmi příznivé. Už v neděli 26. 5. vstupuje vládce tohoto úplňku Jupiter právě do jejich znamení a nese jim štěstí.
  • Rakům dopřeje uzdravení na duši i na těle. Za čarovných květnových nocí mohou ženy i otěhotnět.
  • Pro Lvy je květnový úplněk časem úlevy. Po náročných dnech je čeká rozptýlení a zasloužená odměna.
  • Panny by měly být opatrné, nic nepřehánět a více odpočívat. Rozhodně by neměly riskovat při adrenalinových sportech.
  • Do života Vah může vstoupit někdo nový a naopak někdo z něho i odejít. Každopádně všechny změny by měly být pro ně pozitivní.
  • Štírům se může vylepšit jejich finanční situace. Mohou objevit nové zdroje peněz nebo dokonce vyhrát. Na velké výhry by však pomýšlet neměli, za tohoto úplňku není radno nic přehánět.
  • Pro Střelce je to zásadní úplněk, který před nimi otevírá novou šestiměsíční etapu, ve které se jim v mnoha ohledech může pozitivně změnit život.
  • Kozorohy čeká příjemné uvolnění a rozptýlení. I pro ně konec května přichystal milostná romantická dobrodružství.
  • Vodnáři by se měli o květnovém úplňku co nejvíce radovat a plánovat svoji budoucnost. Smělé činy dobře dopadnou.
  • Pro Ryby je to čas zodpovědného plánování a uvážlivosti. Pokud nepodlehnou bláznivému snění, jejich odvážné plány vyjdou.

Načítám