Hlavní obsah

Po jaké lásce toužíte podle horoskopu? Pro Býky je nejvíc věrnost, Kozorozi chtějí někoho zábavného

Foto: Goksi, Shutterstock.com

Foto: Goksi, Shutterstock.com

Každý v životě po někom nebo něčem touží. Obvykle po tom, co sám nemá. Často také žijeme v přesvědčení, že když potkáme toho pravého či pravou, budeme konečně šťastní. Partnerská astrologie však učí, že lidi a partnery, které během života potkáváme, si do něj sami přitahujeme, takže své partnerské štěstí či neštěstí máme ve svých rukou. Jaký typ člověka vás podle znamení horoskopu přitahuje nejvíc a proč?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Lidé se potkávají tak, jak se mají potkat, alespoň to tvrdí tradiční astrologie. Podle ní, čím dříve pochopíme, že to, co žijeme s partnerem, je naše téma, tím lépe pro nás, protože s tím můžeme případně něco udělat. Pokud si tedy do života přitahujeme podvodníky, nevěrníky, žárlivce nebo alkoholiky, chtěli jsme je – a máme je. Zjednodušeně řečeno – za volby svých partnerů si můžeme my sami.

Zrcadlení a projekce v lásce

Život je jako zrcadlo, které nám ukazuje, jaká jsou naše vnitřní podvědomá přesvědčení a postoje. Na druhých vidíme své chyby a slabosti jasně, možná si však neuvědomujeme, že často zrcadlí naše nedostatky, před kterými buďto zavíráme oči, nebo o nich nevíme, protože jsme je vytěsnili do svého nevědomí. Podle partnerské astrologie si do života přitahujeme právě ty partnery, kteří nám naše nedostatky ukazují a nutí nás je prožít.

Existuje ještě druhý scénář a tím je projekce. Podle rakouského lékaře a psychologa Sigmunda Freuda je projekce obranný mechanismus našeho ega spočívající v popírání podvědomých charakteristik u sebe sama a připisování těchto vlastností jiným – nejčastěji našim partnerům. S oběma jevy – zrcadlením a projekcí – pracuje i astrologie. Ukazuje, které typy partnerů si vybíráme. Tuto informaci v osobním horoskopu prozradí descendent – bod protilehlý k ascendentu. Obecnou informaci vám ale prozradí i vaše sluneční znamení.

  • Máte-li například ascendent v Kozorohu, budete mít descendent v Raku a do života si budete přitahovat partnery starostlivé, pečující, ale také náladové. Je také možné, že i vy máte tyto vlastnosti a učíte se je správně žít skrz svého partnera.

Každopádně vždy stojí za zamyšlení, pokud se v partnerském životě člověka opakovaně objevuje v různých formách určité znamení. Jeho vlastnosti budou i vlastnostmi dotyčného, jež sám na sobě obdivuje nebo které si nechce připustit.

Která znamení nám obvykle vstupují do života podle našeho slunečního znamení?

Berani touží po někom se stejným pohledem na svět

Závazné životní společenství je pro Berany občas omezujícím vězením. Manželství se obávají. Ve vztahu hledají klid, ale nedovedou si ho vychutnat. Potřebují osvíceného a chápavého partnera, ke kterému by se po svých bitevních taženích vždy rádi vraceli. Takového partnera mohou najít ve znamení Vah nebo v člověku s ascendentem ve Vahách a Váhy si také do života často přitahují.

Býci prahnou po někom stoprocentně spolehlivém

Hledají i nabízejí věrnost a stálost. Někdy je s nimi však těžké pořízení, protože si paličatě stojí na svém. I proto potřebují silného partnera. Protějšek, který moc dobře ví, co chce a kam směřuje. Partner, jenž je ochotný podstupovat konflikty a zároveň je zábavný a aktivní. Takovým může být nebo často bývá člověk narozený ve znamení Štíra nebo s ascendentem ve Štíru. Štíry si také v různých partnerských kombinacích Býci do života přitahují. Mohou s nimi prožívat i zásadní konflikty až osudového charakteru.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Lidé narození ve znamení Býka nabízejí věrnost, ale také ji vyžadují. Touží po někom, o kom nemusejí pochybovatFoto: fizkes, Shutterstock.com

Blíženci hledají někoho moudrého

Touží po partnerství, v němž by jim klidný protějšek přinesl vykoupení z jejich sklonu přeskakovat z jednoho prožitku na druhý. Věří, že se s partnerem setkají díky působení osudu a že to bude láska na celý život. V nitru však zůstávají nezávislí a projevují zvědavý zájem o všechny možné kontakty. Vhodného partnera mohou nalézt v člověku, který se narodil ve znamení Střelce nebo s ascendentem ve Střelci. Toto znamení jim také v různých podobách vstupuje do života.

Raci touží po někom, komu mohou skutečně důvěřovat

Jen obtížně žijí sami. Navazují pevné vztahy, hledají jistotu, trvalou ochranu a bezpečí u někoho, kdo stojí pevně na zemi. Oceňují člověka neochvějného a střízlivého ve svých názorech a postojích. Hledají partnera, který by jim kryl záda. Pokud ho najdou, cítí se uvolněně, otevřeně, jsou připravení prozkoumat celý svět. Jakmile Raci navážou vztah, udržují ho tak dlouho, jak jen to jde. Vhodného partnera by mohli objevit v člověku narozeném ve znamení Kozoroha nebo s ascendentem v Kozorohu. Kozorozi nebo jejich vlastnosti je také životem v různých podobách často provázejí.

Lvi vyžadují někoho, kdo je bude respektovat

V životním partnerství si uchovávají značnou míru svobody a samostatnosti. Tuto volnost ve stejné míře poskytují i svému partnerovi, kterého mohou nalézt ve znamení Vodnáře nebo u člověka s ascendentem ve Vodnáři. Ve Vodnářích také Lvi objevují vlastní jedinečnost a originalitu, proto si je také tak často do života přitahují.

Panny hledají někoho, kdo je bude uznávat

Mívají velmi kritický postoj k manželství, které podle nich znamená poloviční práva a dvojnásobné povinnosti. Často uzavírají sňatek až v pozdějším věku. Vždy se snaží, aby jejich manželství – alespoň navenek – vypadalo spořádaně. Své partnery si hledají mezi lidmi narozenými ve znamení Ryb. I člověk s ascendentem v Rybách bývá pro ně vhodným partnerem. Ryby Panny učí snít, a tak lehce proplouvají do jejich životů.

Váhy touží po nejlepším příteli

Nedokážou dost dobře žít samy – Váhy jsou velmi orientovány na svůj protějšek, přesto se ve věcech lásky nedovedou přenést přes rozumové chápaní citů. Dokud není ohrožena jejich nezávislost, jsou ochotné ke kompromisům. Vstřícné a chápavé k prohřeškům svých blízkých. K partnerskému životu často vyhledávají rozhodné znamení Berana nebo člověka s ascendentem v Beranu. Váhy Berany v životě jen málokdy minou.

Foto: Branislav Nenin, Shutterstock.com

Znamení Vah je partnerské znamení, přesto to mívá v lásce komplikované. Kombinace rozumu a citu, kterou vyžadují, někdy přeje spíše přátelství než milostné vášniFoto: Branislav Nenin, Shutterstock.com

Štíři prahnou po někom věrném až za hrob

Obvykle hledají partnera, jenž se nedá ochočit, otočit kolem prstu. Partnera, který dovede stanovit jasné hranice. V skrytu duše touží po člověku, jenž jim ukáže pravdu a dokáže je přivést zpět na pevnou půdu reality. Takového partnera často nacházejí v lidech narozených ve znamení Býka nebo s ascendentem v Býku. Býky si také do života nadprůměrně často přitahují.

Střelci hledají někoho, kdo porozumí jejich duši

Neustále kolísají mezi svobodou a závazky, proto odkládají rozhodnutí vstoupit do trvalého životního svazku. Ze strachu ze ztráty volnosti se jen obtížně rozhodují pro manželství. V nitru zůstávají stále svobodní. Parťáka do života často nacházejí ve znamení Blíženců nebo u jedinců s ascendentem v Blížencích. Partnerství Střelců a Blíženců bývá časté a projevuje se v různých i konfliktních podobách.

Kozorozi touží po někom zábavném a kreativním

Životní svazek je pro ně nevypověditelnou smlouvou s jasně vymezenými právy a povinnostmi. Snaží se, aby dostáli všemu, co slíbili. Žádná oběť není pro ně dost velká, aby svazek udrželi. Častým a vhodným partnerem je pro ně jedinec narozený ve znamení Raka nebo s ascendentem v Raku. Kozorozi o Raky usilují anebo hledají sami v sobě jejich vlastnosti.

Vodnáři hledají někoho, kdo jim dopřeje všechno

K případnému partnerství přistupují více než opatrně. I v dlouholetém životním svazku si zachovávají určitý pocit odstupu, cizosti či odcizení. U partnera však hledají kousek rodinného tepla, zábavnost a jiskřivost. Často je přitahují výjimeční, až elitářští partneři. Takové nacházejí v lidech narozených ve znamení Lva nebo s ascendentem ve Lvu. Lvi se také v nejrůznějších rolích v jejich životech opakovaně objevují.

Ryby touží po někom stabilním a spolehlivém

Hledají partnera, který by za ně zařídil nepříjemné povinnosti všedního dne, aby ony mohly žít svůj sen. Ryby jsou idealisté, kteří rádi zapomínají na realitu. Vysněného partnera mohou potkat v lidech narozených ve znamení Panny nebo s ascendentem v Panně. Panny si také do života přitahují nebo se jejich vlastnosti díky různým událostem učí žít.

Načítám