Hlavní obsah

V jakém znamení je váš ideální parter a co musíte objevit ve svém nitru, abyste byli šťastní? Prozradí vám to descendent

Foto: Branislav Nenin, Shutterstock.com

Foto: Branislav Nenin, Shutterstock.com

Ascendent zná v astrologii každý, ale co descendent? Ten už tak všeobecně známý není. Přitom právě on je důležitým ukazatelem partnerského života. Tento pomyslný bod osobního horoskopu vám ukáže vaši lepší polovici, tedy ideálního partnera, kterého po celý život hledáte v okolním světě i uvnitř sebe sama.

Článek

Descendent je bod v osobním horoskopu, který leží přímo naproti ascendentu. Jeho znamení prozradí, co vám chybí k tomu, abyste se v životě cítili úplní, celiství a také šťastní. Existuje celkem 12 typů descendentů, tedy 12 typů ideálních protějšků.

Ascendent a descendent: Jaký je rozdíl?

Obvykle se ztotožňujeme s vlastnostmi svého ascendentu – symbolizuje naše JÁ. Naopak descendent v astrologii symbolizuje svět TY a jeho vlastnosti rádi přisuzujeme druhým lidem, nejčastěji partnerovi, a to prostřednictvím zrcadlení nebo projekce. Pokud tedy chcete lépe pochopit vlastnosti a charakter svého descendentu, potřebujete k tomu partnera.

  • Zrcadlení je odraz vědomí i nevědomí. Život je jako zrcadlo, které ukazuje, jaké máte vnitřní podvědomá přesvědčení a postoje. Podle partnerské astrologie si do života přitahujete právě ty partnery, kteří vám vaše nedostatky ukazují, tedy zrcadlí, a nutí vás je prožít.
  • Projekce spočívá v popírání podvědomých charakteristik u sebe sama a připisování těchto vlastností jiným lidem, nejčastěji životním partnerům.

Astrologie pracuje s oběma jevy – zrcadlením i projekcí. Ze svého osobního horoskopu tedy můžete pochopit, které typy partnerů do svého života budete zákonitě přitahovat. Místem, kde se to v osobním horoskopu dozvíte, je právě descendent – bod protilehlý k ascendentu.

  • Jak poznáte svůj descendent? Pokud nechcete vyrazit k astrologovi, nejjednodušší bude využít některou z volně dostupných astrologických stránek, zadat datum, čas a místo narození a nechat si ho tam vypočítat.

Ascendent v Beranu – descendent ve Vahách

Ke všemu přistupujete energicky a s odhodláním. Vnímáte život jako výzvu a soutěž, ve které se snažíte být vždy první a nejlepší. Protože se často pouštíte do věcí impulzivně, potřebujete vedle sebe někoho, kdo vás dokáže zklidnit a vyvážit váš příliš radikální přístup. Přitahovat vás budou opatrnější a diplomatičtější typy, které oceníte pro jejich schopnost zvažovat různé perspektivy a rozumět polaritám světa.

  • Vaše ideální partnerka či partner je okouzlující, přátelská a vstřícná bytost, symbolizovaná znamením Vah.

Ascendent v Býku – descendent ve Štíru

Pokud máte tento ascendent, pak vaše motto zní – získat a udržet. Přirozeně si přivlastňujete vše, po čem toužíte a co vám přináší potěšení a radost. Máte silnou touhu vlastnit, což se může projevovat i nezdravým lpěním na majetku nebo lidech. Vedle sebe potřebujete někoho, kdo vám pomůže se od těchto věcí odpoutat a překonat vaši vnitřní touhu po vlastnictví. Někoho, kdo bude mít schopnost odříkání, bude disciplinovaný, organizovaný a systematický.

  • Vaše ideální partnerka či partner je symbolizován znamením Štíra. Mohou to být lidé narození v tomto znamení nebo s jeho ascendentem.
Foto: PeopleImages.com - Yuri A, Shutterstock.com

Pro lidi s ascendentem v Býku mohou být Štíři požehnáním. Vytáhnou je z bezpečí domova do velkého světaFoto: PeopleImages.com - Yuri A, Shutterstock.com

Ascendent v Blížencích – descendent ve Střelci

Tento ascendent přináší řadu výhod, jako jsou rozhodnost, zvědavost, obratnost a flexibilita. Na druhé straně však můžete mít tendenci přeskakovat z jedné věci na druhou, což může vést k roztěkanosti a přelétavosti. Abyste v životě našli klid, potřebujete někoho, kdo dokáže vašemu snažení dodat jasnou perspektivu a smysl. Ideální partner pro vás je ten, kdo chápe vzájemné propojení všech věcí, má pevnou víru a jasné přesvědčení, a kdo nepůsobí tak povrchně a nervózně jako vy.

  • Vaším ideálním partnerem nebo partnerkou jsou lidé narození nebo symbolizovaní znamením Střelce.

Ascendent v Raku – descendent v Kozorohu

Díky svému ascendentu jste jemní, citliví, neobyčejně vnímaví a sdílní. Starostlivost a péče o druhé jsou vašimi nejlepšími vlastnostmi. Tvrdost a kázeň raději přenecháváte druhým. Vedle sebe potřebujete člověka, který je sice zdrženlivý, ale umí říci ne a nevadí mu být sám. Měl by být korektní, spolehlivý a s dospělým jednáním.

  • Ideálním partnerem nebo partnerkou pro vás jsou lidé narození ve znamení Kozoroha nebo symbolizovaní tímto znamením.

Ascendent ve Lvu – descendent ve Vodnáři

Vítězně a sebevědomě se vrháte do dobrodružství, které nazýváme životem. Sami sebe považujete za důležitého člověka, cítíte se středem společnosti. Vedle sebe potřebujete někoho, kdo si dokáže zachovat větší odstup a nadhled. Potřebujete partnera, který vás bude umět korigovat a zmírní váš egocentrismus. Hledáte člověka mírně odtažitého, tolerantního, ale přitom zábavného a společenského.

  • Ideálním partnerem nebo partnerkou pro vás jsou lidé narození ve znamení Vodnáře nebo symbolizovaní tímto znamením.
Foto: BGStock72, Shutterstock.com

Ascendent ve Lvu vyžaduje pozornost, Vodnáři ji těmto lidem dokážou poskytnout v plné míře, ale vždy přitom zůstávají sami sebouFoto: BGStock72, Shutterstock.com

Ascendent v Panně – descendent v Rybách

Přistupujete k životu kriticky, obezřetně, s veškerým zabezpečením. Kriticky se rozhlížíte kolem sebe a každý svůj krok zvažujete co nejpečlivěji. Víte o každém nepořádku, šlendriánu, podvodu a chybách druhých. Vedle sebe potřebujete někoho, kdo vaše zaměření na detail bude vyrovnávat. Někoho, kdo se s důvěrou umí svěřit plynutí času a záměrům vesmíru. Hledáte někoho soucitného, důvěřivého, ochotného se obětovat. Když takového člověka objevíte nebo ho najdete sami v sobě, nebudete působit tak upjatým dojmem.

  • Ideálním partnerem nebo partnerkou pro vás jsou lidé narození ve znamení Ryb nebo symbolizovaní tímto znamením.

Ascendent ve Vahách – descendent v Beranu

Působíte přátelsky, vstřícně a noblesně. Za touto maskou skrýváte svoji nenapravitelnou nerozhodnost a strach z konfliktů. Vedle sebe potřebujete partnera, který je schopný konfrontace a je ochotný nést svoji kůži na trh. Někoho, kdo se nebojí a má odvahu jít do boje. S radostí mu pak přenecháváte iniciativu i odpovědnost za vážná rozhodnutí. Měli byste však pochopit, že takový typ člověka máte objevit sami v sobě. Pokud to nezvládnete, můžete si do života přitahovat agresory, o které rozhodně nestojíte. Přesto vám váš ideální partner na vaší cestě hodně pomůže.

  • Ideálním partnerem nebo partnerkou pro vás jsou lidé narození ve znamení Berana nebo symbolizovaní tímto znamením.

Ascendent ve Štíru – descendent v Býku

Moc dobře umíte druhým „koukat do karet“, aniž byste na sebe cokoliv sami prozradili. Jste bystrozrací – všechny a všechno prokouknete, vše propátráte, všechno odhalíte, nikdo před vámi nic neskryje. Odvrácenou tváří těchto schopností jsou podezíravost a žárlivost a také vysoká emocionalita. Často prožíváte krize i skandály. Vedle sebe potřebujete člověka, který vám poskytne klid, bezpečí a jistotu. Někoho, kdo se dokáže lépe než vy těšit z radostí života a ve správnou chvíli zařídí vše tak, abyste mohli hodit zbytečné starosti za hlavu.

  • Ideálním partnerem nebo partnerkou pro vás jsou lidé narození ve znamení Býka nebo symbolizovaní tímto znamením.
Foto: ORION PRODUCTION, Shutterstock.com

Býk a Štír tvoří partnerské dvojice velmi často, přitahují se i doplňují o své nejdůležitější vlastnostiFoto: ORION PRODUCTION, Shutterstock.com

Ascendent ve Střelci – descendent v Blížencích

Váš ascendent je jako kompas – ukazuje vám správný směr. Díky němu rozumíte moudrostem a tajemstvím světa. Umíte ostatní strhnout pro své myšlenky, nápady a ideje. K životu potřebujete chytré a informované partnery, ale prospěl by vám někdo, kdo je ve svých názorech a postojích flexibilnější a umí se přizpůsobit dané situaci. Někdo, kdo vás zbaví vaší posedlosti, urputnosti a věčné touhy po něčem, co se nikdy nesplní.

  • Ideálním partnerem nebo partnerkou pro vás jsou lidé narození ve znamení Blíženců nebo symbolizovaní tímto znamením.

Ascendent v Kozorohu – descendent v Raku

S tímto ascendentem kráčíte životem přímo, vytrvale, houževnatě a bohužel i neúprosně k sobě i druhým. Nikoho nešetříte – a sebe nejméně. Plnění povinností je u vás na prvním místě. Potřebujete partnera, který je starostlivý, citlivý a naučí vás se radovat. Zatímco čelíte velkým výzvám a zvládáte velké úkoly, váš partner pečuje o domácnost a rodinu – alespoň taková je vaše představa. Potřebujete útěchu a duševní podporu, abyste mohli kráčet ke svým vítězství. Měli byste však pochopit, že znamení svého descendentu byste měli objevit sami v sobě a nehledat jej jen ve svém partnerovi. Jedině tak se stanete šťastným člověkem.

  • Ideálním partnerem nebo partnerkou pro vás jsou lidé narození ve znamení Raka nebo symbolizovaní tímto znamením.

Ascendent ve Vodnáři – descendent ve Lvu

Máte pocit, že se nesmíte nechat nachytat nebo zneužít pro účely a zájmy druhých. Jste jedineční, originální, ale také nevypočitatelní a pro druhé nečitelní. Zachováváte si odstup, vyžadujete nezávislost. Vedle sebe potřebujete člověka, který vám do života vnese vřelost, pohodu a teplo domova, někoho se srdcem na správném místě. Přesto by si takový člověk měl zachovat svoji osobitost.

  • Ideálním partnerem nebo partnerkou pro vás jsou lidé narození ve znamení Lva nebo symbolizovaní tímto znamením.

Ascendent v Rybách – descendent v Panně

S tváří soucitného anděla a bezbřehou ochotou pomáhat druhým se necháváte vláčet životem sem a tam. Berete vše, jak přichází – dobré i zlé, prospěšné i škodlivé. Potřebujete vedle sebe člověka, který umí rozeznávat užitečné od neužitečného. Někoho, kdo má věci pod kontrolou – takového praktika, realistu, který však ještě neztratil své romantické sny.

  • Ideálním partnerem nebo partnerkou pro vás jsou lidé narození ve znamení Panny nebo symbolizovaní tímto znamením.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám