Hlavní obsah

Nejlepší oslava narozenin a tipy na dárky podle znamení. Se Štírem si nelamte hlavu, ale na Lva nikdy nezapomeňte!

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Oslava narozenin, to není jen tak. Někdo by nejradši každoročně úplně zapomněl na to, že čas běží a on by měl zase slavit, pro jiného jsou narozky vyloženě posvátné a těší se na ně dlouho dopředu. K jakému přístupu tíhnou jednotlivá znamení zvěrokruhu a jaké dárky je pravděpodobně potěší nejvíc?

Článek

Narozeniny znamenají pro každého něco trochu jiného. Někteří je oslavují s velkou parádou, jiní je možná raději ignorují. A pak jsou tu ti, kdo si nejvíc užijí tichý a poklidný večer s blízkými. Každé znamení zvěrokruhu má svůj specifický přístup k tomu, jak svůj velký den oslavit. Jak tedy vypadají jejich narozeninové plány? Komu raději ani nepřipomínat, že narozeniny má, a na koho s přáním rozhodně nezapomenout? Který večírek se vám zapíše do paměti a jaké vybrat dárky?

Beran

Pro Berana jsou narozeniny především příležitost, jak ukázat, že je králem akce. Jeho oslava se neobejde bez něčeho velkolepého – ať už je to vysoká dávka adrenalinu, sportovní výzvy nebo pořádný večírek, který vyčerpá i nejenergičtější hosty. Pozvánky rozesílá tak, aby o tom vědělo celé město, a pokud jeho party není akce roku, není spokojený.

  • Nezapomeňte mu dát něco, co bude souviset s jeho dynamickým životním stylem, jinak na vás může trochu zanevřít.

Býk

Býk si nepotrpí na hlučné oslavy. Mnohem raději se obklopí hrstkou blízkých přátel u vybrané večeře, kde hraje hlavní roli výborné jídlo. Proč by slavil někde venku, když může zůstat doma, ve svém pohodlíčku? Klidný večer se sklenkou kvalitního vína a hromadou luxusních dobrot je pro něj ta nejlepší oslava.

  • Jestli mu chcete udělat radost, darujte mu něco praktického pro větší pohodlí: třeba plyšový župan nebo gurmánský koš! Obecně ocení luxusní a kvalitní dárky všeho druhu.
Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Ať už se oslavenec narodil v jakémkoliv znamení, vždy se řiďte především jeho přánímFoto: Ground Picture, Shutterstock.com

Blíženci

Blíženci rozhodně neplánují jen jednu oslavu. Jejich narozeninový čas je plný neustálých minivečírků, obědů, brunchů a spontánních akcí, protože proč si dělat starosti s jedním velkým večerem, když můžete slavit celý měsíc? Milují být obklopeni lidmi a užívají si konverzaci, zábavu a smích. Na jejich oslavě se zaručeně nebudete nudit, protože neustále přicházejí s novými nápady, jak bavit ostatní.

  • Na dárky jsou nenároční. Dokonalá sázka na jistotu je „něco technologického“ nebo zajímavá knížka.

Rak

Pro Raka narozeninový den představuje příležitost strávit drahocenný čas s rodinou a nejbližšími. Na hlučné večírky ho moc neužije, ale domácí oslavu v kruhu milovaných si rád vychutná. Nečekejte divokou party, ale spíš klidné posezení s domácím jídlem, pohodlným prostředím a nostalgií, kdy oslavenec s dojetím vzpomíná na všechno hezké, co v životě zažil.

  • Nejlepší dárek pro tohle citlivé znamení? Něco sentimentálního: třeba ručně vyrobené fotoalbum nebo osobní dopis, který mu ukáže, jak moc ho máte rádi.

Lev

Lev má jasno – jeho narozeniny, to je především důvod uspořádat velkolepou oslavu. Očekávejte luxusní večírek, kde bude oslavenec v centru dění a všichni ho budou obdivovat. Dekorace, dárky a hosté musejí zářit stejně jako on sám. Lev se rád cítí jako král a narozeniny přinášejí skvělou příležitost, aby si tento pocit užil na plné obrátky. Na jeho večírku je nezbytná hudba, tanec a zábava.

  • Jestli na lví narozeniny zapomenete, nejspíš vám to nikdy neodpustí! A pokud dorazíte bez dárku, který reflektuje jeho individuální vkus a styl, pěkně ho dopálíte.
Foto: New Africa, Shutterstock.com

Panny ani Kozorohy si překvapením v podobě větší oslavy většinou moc nezískáteFoto: New Africa, Shutterstock.com

Panna

Panna není fanoušek velkých a hlasitých oslav. Dává přednost decentnímu, dobře naplánovanému setkání, kde má vše pod kontrolou. Ani náhodou nezkoušejte večírek jako překvapení! Pokud už se rozhodne slavit, určitě bude vše dokonale zorganizované – od celkového harmonogramu až po detaily, jako je výběr hudby a menu. Panny si rády vychutnají klidný večer s přáteli nebo rodinou a možná i nějakou intelektuální diskusi.

  • Nejlepší dárek? Něco užitečného a praktického, co usnadní život: elegantní diář nebo nový kuchyňský pomocník, hlavně žádné hlouposti a zbytečnosti.

Váhy

Váhy milují rovnováhu, a to i na své narozeninové oslavě. Rády se obklopují krásou, takže jejich party bude pečlivě zorganizovaná s důrazem na harmonii. Nechtějí zůstat pozadu, pokud jde o zábavu, ale zároveň nesnášejí chaos. Nejlepší je pro ně stylová a elegantní večeře, kde se setkají s přáteli, užijí si kvalitní konverzaci a přitom nebudou muset řešit žádné drama. Obecně je ale pohyb ve společnosti baví, a kdyby žádná oslava nebyla, bude je to mrzet.

  • Dárky by měly být velmi vkusné a elegantní, možná něco uměleckého nebo stylového, co zkrášlí a povznese jejich domov.

Štír

Štír slaví narozeniny po svém – tajemně a v úzkém kruhu nejbližších. Není fanouškem velkých oslav, ale když už se rozhodne něco podniknout, je to pro hosty často hluboký a intenzivní zážitek. Na večírku nebude žádná povrchní zábava, oslavenec se možná ponoří do hlubokých diskuzí s lidmi, kterým důvěřuje. Nicméně – štíří narozeniny dost možná úplně prošvihnete, protože vám o nich nepoví. Právě tohle znamení si totiž datum svého narození často nechává pro sebe, jelikož o oslavy moc nestojí.

  • Nejlepší dárek? Něco, co reflektuje jeho tajemnou povahu: například temný thriller nebo šperk s hlubokým významem.
Foto: LStockStudio, Shutterstock.com

Tradiční, nebo netradiční oslavy? Nejdůležitější je, aby byl oslavenec spokojenýFoto: LStockStudio, Shutterstock.com

Střelec

Střelec narozeniny miluje, protože to je skvělá příležitost pro dobrodružství. Pokud to jde, vyrazí někam na cestu – ať už na hory, na pláž nebo do neznámého města. Jeho oslava je spontánní a plná radosti. A když zůstane doma, rozhodně neplánuje klidný večer. Čekejte setkání plné smíchu, zábavy a možná i nějakého improvizovaného karaoke. Vlastně to celé bude nejspíš velmi improvizované a nikdo nebude mít dopředu tušení, jak tahle party skončí.

  • Jaké dárky se pro něj nejvíc hodí? Něco cestovatelského, třeba letenky nebo batoh na další dobrodružství, případně cestopis, mapy anebo kniha o přírodních krásách.

Kozoroh

Kozoroh si na okázalé oslavy moc nepotrpí. Pro něj jsou narozeniny jen další den, a pokud už je náhodou slaví, tak spíš decentně a bez velkého povyku. Rád se ale obklopí svými blízkými a možná zorganizuje příjemnou večeři, která nabídne příležitost pro klidné a přemýšlivé rozhovory.

  • Ocení praktické a užitečné dárky – něco, co mu pomůže v kariéře nebo organizaci života, například nový diář či elegantní pracovní doplňky. Potěší ho třeba drahé pero nebo zdobný šanon na dokumenty.

Vodnář

Vodnář miluje netradiční zábavu. Proč by měl mít klasický večírek, když lze uspořádat něco opravdu originálního a šíleného? Jeho narozeninová oslava může být třeba maškarní, laser game, úniková hra nebo celodenní jízda v aquaparku. Stejně tak se může uchýlit k něčemu překvapivě duchovnímu a spirituálnímu a slavit třeba pohanským kruhem v přírodě. Vodnář si kromě šíleností cení také intelektuální stimulace a nových zážitků.

  • Nejlepší dárek? Něco, co ho překvapí a bude originální: třeba neobvyklá technická vychytávka anebo vstupenky na odbornou přednášku či konferenci.

Ryby

Ryby slaví narozeniny spíše tiše a nostalgicky. Často přemýšlejí o minulosti a sní o budoucnosti, což z nich dělá trochu melancholické oslavence. Narozeniny je vyloženě vybízejí k bilancování. Rády se obklopí jen nejbližšími lidmi, s nimiž mohou sdílet svou citlivou duši. Jejich ideální oslava je klidný večer se sklenkou vína, knihou nebo oblíbeným filmem – nejspíš ale na narozeniny nebudou chtít být samy a budou to chtít sdílet s nejbližšími.

  • Dárky by měly být emocionální a osobní: společné fotky zpracované do fotoknihy nebo jen tak v rámečku, triko s otisky vašich dlaní nebo třeba vstupenky na koncert kapely, která vás od mládí spojuje, to všechno bude mít úspěch.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám