Hlavní obsah

Miminka podle horoskopu: Na jaké děťátko se připravit? Rybky pláčou „jen tak“ a malý Kozoroh má ambice už v kolébce

Foto: Lopolo, Shutterstock.com

Foto: Lopolo, Shutterstock.com

Možná vás to překvapí, ale vlastnosti typické pro jednotlivá znamení zvěrokruhu můžete pozorovat už od nejmenších miminek. Přečtěte si, jak se projevují malí Beránci nebo Rybky a jaké typické rysy můžete očekávat, když se vám narodí Blíženec či Střelec.

Článek

Každé dítě je naprosto jedinečné. Podle astrologie přesto už od nejútlejšího věku lze pozorovat vliv znamení zvěrokruhu na jeho povahu a chování. I když jsou miminka ještě malá, jejich charakteristické rysy se často projeví dříve, než byste čekali. Jaké typické rysy tedy můžete očekávat? Která miminka mluví jako první a kdo se nejdřív ze všech rozběhne?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Malý Beran je energický a nebojácný už od prvních dnů života. Tyto děti jsou zvídavé, rády objevují svět a nebojí se zkoušet nové věci. Často jsou to ta nejaktivnější batolata – vždy musejí být v pohybu. Už jako miminka mohou být Berani trochu netrpěliví a hlasitě vyjadřují svou nespokojenost, když něco nejde podle jejich představ. S přibývajícím věkem jsou průbojní a vyhledávají nové podněty, což z nich dělá malé průzkumníky. A také vzteklouny! Nikdo se neumí tolik vytočit jako malí Berani, jejich záchvaty plné řevu a kopání jsou legendární.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Miminka narozená ve znamení Býka jsou klidná a spokojená, pokud mají své pohodlí a bezpečí. Tito malí jedinci milují stabilitu a mají rádi svůj denní režim. Jsou to děti, které oceňují objetí, teplo a mazlení – jejich smyslové vnímání je velmi vyvinuté už od raného věku. Býci jsou trpěliví, ale jakmile je něco vyvede z míry nebo cítí, že jim něco chybí, jejich tvrdohlavost se brzy projeví. Potřebují hodně lásky a pocit jistoty. Bývají to velmi kontaktní, často neodložitelná miminka, která zatvrzele odmítají kočár nebo postýlku a trvají na tom, že je bude mít neustále někdo v náručí.

Foto: StoryTime Studio, Shutterstock.com

Malí Býčci bývají klidní a spokojení Foto: StoryTime Studio, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci už jako miminka ukazují svou zvědavost a touhu komunikovat. Jsou to ta nejživější a nejakčnější mimina, která potřebují neustálou stimulaci a nové podněty. Rychle začínají napodobovat řeč a s radostí reagují na zvuky kolem sebe. Tato miminka jsou veselá a společenská, ale také mohou být trochu neklidná, když se nudí nebo nemají dostatek pozornosti. Často se u nich projevuje potřeba být v kontaktu s okolím a sledovat, co se děje. Také se ráda nosí, protože z výšky mají o všem daleko lepší přehled než vleže.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Miminka Raci jsou citlivá a extrémně emocionálně vázaná na své rodiče. Potřebují cítit bezpečí a blízkost, a proto ráda tráví čas v náručí svých nejbližších. Jsou to klidné děti, které snadno vycítí nálady lidí kolem sebe. Pokud je jejich potřeba bezpečí naplněna, jsou velmi mazlivé a v pohodě. Raci jsou emotivní a silně reagují na jakoukoli změnu ve svém prostředí, na negativní emoce lidí okolo, potřebují stabilitu a lásku. Rychle přilnou nejen ke svému primárnímu pečovateli, ale k celé rodině, na kterou se culí a zubí jako na nikoho jiného.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Malí Lvi jsou od narození přirozenými vůdci a vždy potřebují být středem pozornosti. Kromě toho si už odmalička všechny kolem sebe pěkně „vodí“ a řídí, umí si říct, co chtějí a od koho. Jsou to mimina veselá, hravá a ráda se předvádějí. Už jako miminka se Lvi rádi smějí a vyhledávají pozornost rodičů. Toto znamení má sklon k dramatickým reakcím, a když něco není podle jeho představ, umí to dát hlasitě najevo. Miluje pochvaly a obdiv, takže se rád chlubí svými prvními úspěchy, ať už jde o první kroky nebo úsměv.

Foto: Julia Zavalishina, Shutterstock.com

Malí Raci i Lvi odměňují své okolí zářivými úsměvyFoto: Julia Zavalishina, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou často klidné, pozorné a už odmalička citlivé na čistotu a pořádek. Nesnášejí upatlanost, nechávají si pravidelně otírat ručičky a pěkně způsobně papají příkrmy. Tyto děti mají rády pravidelný režim, který jim dodává pocit bezpečí, a snadno se adaptují na denní rutinu. Panny jsou velmi vnímavé a rády pozorují svět kolem sebe. I když mohou působit nenápadně, velmi rychle se učí a jejich analytické schopnosti se rozvíjejí již v útlém věku. Jsou to malí perfekcionisté, kteří preferují klidné a organizované prostředí bez větších nečekaností a vzruchů.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Miminka ve znamení Vah jsou klidná, harmonická a velmi společenská. Od prvních dnů života mají ráda, když jsou obklopena lidmi, a ráda se na všechny usmívají, flirtují s nimi a omotávají si je kolem prstu. Váhy jsou mírumilovné děti, které nesnášejí konflikty – pláčem a nespokojeností se projevují většinou jen tehdy, když něco naruší jejich vnitřní rovnováhu. Potřebují cítit harmonii kolem sebe a těží z klidného a láskyplného prostředí. Už odmala preferují jemnou a příjemnou atmosféru, s něžnými barvami, tichou hudbou, zkrátka tak, aby všechno plynulo tlumeně a příjemně.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Miminka Štíři jsou velmi intenzivní a jaksi přemýšlivá i v nejútlejším věku. Mají tajemnou povahu a jejich silné emocionální reakce mohou rodiče překvapit. Jsou to děti, které si tvoří hluboké vazby na své pečovatele a jsou velmi citlivé na jakoukoli změnu v okolí. Na své rutiny jsou téměř až fixované a každý rozdíl je dokáže na dlouho rozhodit. Štíři jsou také zvědaví a často se snaží proniknout do podstaty věcí – i když jsou to jen hračky. Jsou to silné osobnosti, které už od raného věku projevují vášeň pro život a vlastní názory, jakkoli se to rodičům někdy může zdát nepraktické.

Foto: ANNA GRANT, Shutterstock.com

Maličké Panny jsou velmi vnímavé a Váhy potřebují okolo sebe cítit harmoniiFoto: ANNA GRANT, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Malí Střelci jsou optimističtí a veselí průzkumníci. Už od narození mají rádi svobodu a prostor k objevování nových věcí. Jsou to děti, které se neustále smějí a baví se, ale jejich energii je třeba nasměrovat, protože bývají neklidné, pokud se nudí. Střelci milují pohyb a dobrodružství, a proto jsou pro ně ideální aktivitou hry a zábava na čerstvém vzduchu. Už jako miminka je zajímá vše nové a chtějí objevovat svět vlastními smysly. Jsou to flexibilní pohodáři, taková „miminka pro začátečníky“, která nemají trable ani se spánkem, ani s jídlem, zkrátka si pohodlně proplouvají životem.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi jsou vážnější miminka, která se často projevují jako klidná a pozorná. Už od narození působí zodpovědně a někdy jako „malí dospělí“, bývají zamračená a málokdy se usmívají. Mají ráda strukturu, řád a jistotu ve svém okolí. Často jsou to trpělivé a pečlivé děti, což se projevuje i při jejich rozvoji – mohou se učit pomaleji, ale jistě. Kozorozi jsou velmi ambiciózní už od útlého věku, což může překvapit, když se snaží dosáhnout svých malých cílů, jako je například naučit se chodit. A to zuby nehty. A velmi je rozčílí, když jim něco hned nejde nebo se jim v tom budete snažit zabránit.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou originální a nekonvenční i jako úplní prcci. Mají vlastní tempo a rádi překvapují okolí. Jsou zvídaví, ale jejich zájem o věci může být prchavý – neustále potřebují nové podněty. Jsou to společenská miminka, která si ráda hrají s ostatními, ale také milují svou nezávislost. Dokážou si sama hrát a někdy prostě nestojí o pozornost, chtějí se bavit podle svého úsudku, a ne se neustále nosit, chovat a být zabavována. Mají obrovskou fantazii a velmi brzy si vymýšlejí vlastní hry. Už v raném věku mohou projevovat sklony k jedinečnému pohledu na svět a v batolecím věku pak k otázkám, které překvapí i dospělé.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Miminka ve znamení Ryb jsou citlivá a snivá. Už od narození mají silnou intuici a reagují na emoce lidí kolem sebe. Jsou to děti, které se často uchylují do svého vnitřního světa a potřebují čas, aby se vyrovnaly s novými podněty, novými lidmi, novým prostředím. Ryby jsou empatické a často pláčou, když cítí napětí nebo stres v okolí. A často také pláčou „jen tak“, protože tak uvolňují svůj vlastní emocionální přetlak. Milují klidné prostředí a jemné dotyky, které je uklidňují. Jsou to malí snílci, již vyžadují láskyplné a podporující prostředí, aby mohli rozvíjet svou tvořivost a fantazii a vztahy se „svými“ lidmi – chvíli trvá, než si k sobě někoho pustí.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám