Hlavní obsah

Krása podle horoskopu. Lvi milují luxusní procedury, Střelci se příliš nehýčkají, Raci se rozmazlují

Foto: ORION PRODUCTION, Shutterstock.com

Foto: ORION PRODUCTION, Shutterstock.com

Péče o tělo a vzhled je nedílnou součástí našich životů. Jak ale postupují jednotlivá znamení zvěrokruhu? Přístup každého z nás je ovlivněn nejen osobními preferencemi, ale také astrologickými charakteristikami. Podívejte se, jakým způsobem se chování jednotlivých znamení liší.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Péče o tělo a vzhled je pro mnoho lidí nejen každodenní rutinou, ale také způsobem, jak vyjádřit svou osobnost a cítit se dobře ve své kůži. Jak však různá astrologická znamení přistupují k této důležité oblasti života? Každé znamení má své vlastní preference, zvyky a metody, jak se o sebe starat. Od energických Beranů po citlivé Ryby, někdo se raději rozmazluje a jiný se oddává spíš sportu a dřině. Komu záleží spíš na praktičnosti a funkčnosti a kdo k péči o sebe přistupuje duchovnějším a hlubším způsobem?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou plní energie a jejich přístup k péči o tělo je dynamický a aktivní. Milují výzvy a často se věnují sportům, které jim umožňují vybít svou přebytečnou energii. Berani rádi experimentují s novými fitness trendy a nebojí se tvrdé práce, aby dosáhli svých cílů. V oblasti vzhledu preferují jednoduchost a funkčnost. Rychlé a efektivní rutiny jsou pro ně ideální, protože jim umožňují zůstat aktivní a stále v pohybu. Jejich sebevědomí je zjevné i ve způsobu, jakým se starají o své tělo.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci mají rádi komfort a luxus, což se projevuje i v jejich přístupu k péči o tělo. Preferují relaxační a smyslové zážitky, jako jsou masáže, aromaterapie a kvalitní kosmetika. Péče o vzhled je pro ně formou sebeodměňování a rádi investují do vysoce kvalitních produktů. Býci se rádi věnují aktivitám, které jim přinášejí potěšení, jako je jóga nebo procházky v přírodě. Jejich péče o tělo je důkladná a zaměřená na dlouhodobé výsledky. Je pro ně důležité cítit se ve svém těle dobře a užívat si každodenní rituály.

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Býci milují své každodenní rozmazlovací rituályFoto: New Africa, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci jsou známí svou zvědavostí a touhou po změně. Jejich přístup k péči o tělo je proto rozmanitý a flexibilní. Rádi zkouší nové trendy a techniky, ať už jde o cvičení, dietu nebo kosmetiku. Pro Blížence je klíčová zábava a pestrost, a tak se často věnují různým „nevážným“ volnočasovým aktivitám, jako je tanec, běh nebo skupinové sporty. V oblasti vzhledu dávají přednost kreativním a nekonvenčním řešením. Jejich rutina péče o tělo se neustále mění, protože rádi objevují nové a vzrušující možnosti, nebojí se zkoušet a testovat.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou citliví a pečující, což se projevuje i v jejich přístupu k péči o tělo. Upřednostňují jemné a uklidňující metody, které jim pomáhají cítit se v harmonii sami se sebou. Raci si rádi vytvářejí domácí spa rituály, kde používají přírodní produkty a dbají na celkovou pohodu. Jejich péče o tělo je propojena s emocionálním zdravím, proto věnují pozornost relaxaci a meditaci. V oblasti vzhledu se rozhodují většinou pro přirozený a nenápadný styl, který odráží jejich vnitřní klid a stabilitu. Pro Raky je důležité cítit se nabitě, opečovaně a být v souladu se svými pocity.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi se s velkou oblibou stávají středem pozornosti a jejich přístup k péči o tělo je plný sebevědomí a extravagance. Rádi vypadají dobře a dbají na každý detail svého vzhledu. Lvi si užívají luxusní kosmetické produkty a procedury, které jim dodávají pocit výjimečnosti, nešetří na nich, naopak si velmi rádi připlatí. Jsou aktivní a energičtí, často se věnují fitness disciplínám, které jim umožňují předvést svou sílu a vitalitu. Preferují výrazný a okázalý styl oblékání i líčení, což odráží jejich charismatickou osobnost. Pro Lvy je důležité cítit se sebejistě a být vždy připraveni oslnit své okolí.

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Lvi na péči o sebe rozhodně nešetříFoto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou detailní a precizní, což se samozřejmě odráží i v jejich péči o tělo. Věnují pozornost zdravému životnímu stylu a dbají na vyváženou stravu a pravidelné cvičení, vše navíc zvládají dodržovat dlouhodobě. Panny preferují přírodní a ekologické produkty, které podporují jejich zdraví a pohodu. Jejich přístup k péči o tělo je systematický a organizovaný, jako vlastně jejich přístup ke všemu, což jim umožňuje dosahovat trvalých výsledků. Dávají přednost čistým a jednoduchým kouskům oblečení, které zdůrazňují jejich přirozenou krásu. Chtějí se cítit zdravě a udržovat své tělo v co nejlepší kondici.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy mají silný smysl pro estetiku a harmonii, péči o své tělo tak věnují docela dost času, aby obojí podpořily. Upřednostňují vyvážený přístup, který zahrnuje jak fyzickou, tak duševní pohodu. Rády využívají kvalitní kosmetické produkty a procedury, které jim dodávají pocit elegance, mají v této oblasti obvykle přehled. Preferují aktivity, které podporují rovnováhu a flexibilitu, jako je jóga nebo pilates. Jejich vzhled je vždy upravený a stylový, protože dbají na každý detail. Potřebují se cítit v harmonii se svým tělem a vytvářet kolem sebe krásné a příjemné prostředí.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři umí být intenzivní a vášniví, mají rádi hluboké a transformační metody, které jim umožňují proniknout pod povrch, a hojně jich v péči o sebe samé využívají. Často se věnují intenzivním cvičením, jako je silový trénink nebo bojové sporty, které jim dodávají pocit kontroly a síly. Oblékají a líčí se dramaticky a výrazně, volí modely, které odrážejí jejich silnou osobnost. Věří v transformaci a regeneraci, a proto do sebe také investují. Pro Štíry je důležité cítit se silně a autenticky ve svém těle.

Foto: zeljkodan, Shutterstock.com

Štíři vyhledávají silové a bojové sportyFoto: zeljkodan, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Dobrodružní a svobodomyslní Střelci často na nějakou kontinuální péči o sebe samé hřeší, je to něco, na co příliš nemyslí. Milují pohyb a často se věnují outdoorovým aktivitám, jako je turistika, běh nebo jízda na kole, ale spíš pro zábavu než pro své zdraví a wellbeing. Preferují pohodlí a praktičnost, oblečení, které jim umožňuje volný pohyb. Potřebují se cítit svobodně a plně si užívat každý okamžik, a díky tomu jejich tělo vlastně dost prospívá, stejně jako díky vrozené dobré náladě a optimismu. Nijak zvlášť se ale nehýčkají.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi jsou také disciplinovaní a cílevědomí, co se týká péče o tělo. Mají pevnou vůli a často se věnují pravidelným cvičením a zdravé stravě, dbají o sebe a nedovolují si příliš. Kozorozi preferují strukturované a efektivní rutiny, které jim umožňují dosahovat cílů. Jejich přístup k péči o tělo je důsledný, jde jim především o dlouhodobé výsledky a nějakou udržitelnost toho, co dělají, než aby se najednou zbláznili a čekali zázraky na počkání. Protože chtějí ve svém těle dlouho a šťastně žít, péči o něj považují za nezbytnost.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři rádi zkouší nové a inovativní metody, které jim umožňují vyjádřit svou jedinečnost, nebojí se experimentů a někdy také pořádných bláznivin. Jsou přelétaví a u ničeho dlouho nevydrží. Vodnáři se často věnují alternativním formám cvičení, jako je taiči nebo meditace, které podporují jejich mentální i fyzickou pohodu. Upřednostňují všechno kreativní a nekonvenční, na míru své individualitě. Jejich přístup k péči o tělo je flexibilní a otevřený novým možnostem. Nehodlají se nijak omezovat a dopřejí si to, co chtějí, když chtějí.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Pro Ryby jsou tím pravým jemné a harmonické metody, které jim pomáhají cítit se v souladu se svým vnitřním světem, jako je meditace, aromaterapie a relaxační techniky k udržení pohody. V oblasti fitness preferují aktivity, které podporují jejich kreativitu a napomáhají navodit v těle klid a příjemnou únavu, jako je tanec nebo plavání. Jejich vzhled je často romantický a jemný, odrážející jejich snivou povahu. Pro Ryby je důležité cítit se emocionálně vyrovnaně a pečovat o své tělo s láskou a soucitem.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám