Hlavní obsah

Jaká znamení mají sklony k falešnosti a proč? Blíženci podvádějí pro zábavu, Štíři z přesvědčení

Foto: HBRH, Shutterstock.com

Foto: HBRH, Shutterstock.com

Existují jedinci, kteří prý podle svého slunečního znamení mají větší sklony k falešnosti a podvodům. Obvykle patří mezi proměnlivá znamení, Blížence, Panny, Střelce a Ryby, ale samozřejmě výjimka potvrzuje pravidlo a velké podvodníky najdete i mezi dalšími znameními zvěrokruhu. Přesto, která z nich mají k falešnosti největší sklony?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Neposedný posměváček – planeta Merkur - vládne Blížencům a Pannám. Podle tradiční astrologie jsou tedy tato dvě znamení nejvíce vystavena pokušení klamu. Hbitost, pružnost, velká přizpůsobivost jsou skvělé vlastnosti Blíženců. Jejich rubem je však určitá dvojznačnost. Také mohutná schopnost improvizace může toto znamení občas zavést na scestí. Jeho vládcem je Merkur – bůh obchodníků, komunikace a podle tradiční mytologie také zlodějů, a tak i jeho svěřenci občas bývají přeborníky ve fabulování, vymýšlení nevinných šprýmů a bohužel i podvodů.

Planeta Merkur vládne i znamení Panny. V jejich případě však okolí demonstrují svoji „svatouškovskou“ tvář. Nikdo nikdy by neřekl, že tihle dokonalí, poctiví, perfektní jedinci narození ve znamení Panny mohou být například zdatnými svůdci, sňatkovými podvodníky nebo falešnými hráči. Faktem je, že svědomí a stud by jim nedovolil klamat sami sebe. Vždy jednají s vnitřním přesvědčením, že ke svým podvodům mají závažný důvod.

Od nevinných lží až po podvody obřích rozměrů

Sklony k podvodům a falši mají také znamení, která mají obavy z konfliktů, sporů nebo životních těžkostí, což jsou zejména Váhy a Ryby. Váhy si nechtějí s nikým nic rozházet, a tak často volí strategii malých nevinných lží, které ovšem mohou nabrat obřích rozměrů a zrozence Vah dostat do neřešitelných situací. Ryby jsou flegmatici, často nechávají věci volně plynout a jen neochotně vstupují do děje. To je ale ten lepší případ. Právě mezi představiteli znamení Ryb se občas mohou nacházet podvodníci velkého kalibru, kteří nemají slitování s nikým a nevyhýbají se podvodu. Jejich největší zbraní je neobyčejný šarm a přesvědčivost, se kterou dokážou klamat tělem.

Foto: Motortion Films, Shutterstock.com

Může to začínat malými nevinnými lžemi a končit velkými podvodyFoto: Motortion Films, Shutterstock.com

A jak jsou na tom další znamení?

Berani nebývají falešní. Zlí jazykové tvrdí, že jsou na to příliš jednodušší, než aby vymýšleli složité lsti. Malinko na tom něco je. Berani opravdu nemají chuť se zaplétat do komplikovaných a do detailu naplánovaných podvodů. Jednají přímo. Navíc si své lži nepamatují. Rychle se prozradí, takže se raději falši vyhýbají.

Býci bývají čestní a upřímní lidé, nicméně pokud jsou ve hře peníze a majetek, pravidla hry mohou rychle změnit. Vždy budou jednat tak, aby to pro ně bylo po materiální stránce výhodné.

Raci podvádějí z lásky nebo kvůli velké a v jejich očích nesmrtelné lásce. To pak pálí všechny mosty a jdou za svým štěstím, samozřejmě s hlubokou jizvou v srdci, se kterou omlouvají své přečiny proti obecné morálce.

Lvi jsou králové a královny a ti nemají důvod podvádět či lhát, a když, tak ve jménu něčeho velkého nebo státnického. Samozřejmě, že umějí klamat, ale jejich faleš vždy bude obohacená o hravost, laskavost i štědrost, pro kterou jim vše po čase odpustíte.

Štíři se dopouštějí podvodů při ohrožení svých zájmů. Pokud něco chtějí, nikdy ze své cesty za cílem neustupují. Ve jménu „vyšších zájmů“ umějí být nemilosrdní a velmi nekompromisní. Zajímavé je, že Štíři jako znamení pravdy si ji dokážou přizpůsobit takovým způsobem, že se občas nestačíte divit.

Střelci si vůbec neuvědomují, že někdy podvádějí, občas lžou a dost často nehrají fér. Jejich vládcem je totiž samotný Zeus, v římské mytologii Jupiter, kterému je leccos dovoleno. A tak i jeho svěřenci si myslí, že mohou víc než ti ostatní.

Kozorozi nepodvádějí, faleš nesnášejí a jedinou cestou je pro ně cesta pravdy. Jenomže jejich touha po úspěchu je může zavést nejen až na samotný vrchol, ale i na scestí, ze kterého nebývá návratu.

U Vodnářů se jejich ideály, vize a ideologie zásadně neslučují s falší a podvodem. Demagogie, posedlost a sklony k fanatismu jim však chybět nemusejí a ve jménu různých utopií podvádějí zcela nekompromisně.

Pamatujte: Hvězdy radí, ale váš život neurčují

Žádný obecný horoskop nepředurčuje něčí život ani vlastnosti dotyčného. Sluneční znamení jsou pouze symboly určitých archetypů. Podobné znáte z pohádek či mýtů a ztělesňují je filmoví i románoví hrdinové. V tomto podání jde o určitý soubor pravděpodobných vlastností a schopností. Je jen na každém jedinci a jeho osobní vůli, které využije a které zneužije.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám