Hlavní obsah

Jaká jste máma podle horoskopu? Lvice jsou hravé, Račice starostlivé a Střelkyně moudré

Foto: Harbucks, Shutterstock.com

Foto: Harbucks, Shutterstock.com

Co rozhoduje o tom, jakým způsobem vychováváte své potomky? Jsou to určitě rodičovské vzory, ale svůj kousek vlivu může mít i to, kdy jste se narodili, tedy vaše znamení zvěrokruhu. Podívejte se, jaká jste matka podle horoskopu.

Článek

Ať už jde o důslednou a organizovanou mámu narozenou v Kozorohu nebo emocionální a pečující Rybu, každé znamení přináší do výchovy svůj jedinečný styl. Například Vodnářky u svých dětí podporují svobodu a nezávislost, Lvice jsou zase ochranitelské a zároveň silně motivující. Volíte přísnost, nebo volnost, jste starostlivá, pragmatická, nebo inspirující máma? Podívejte se, jaké vlastnosti hvězdné nebe přisoudilo ve výchově a rodičovství právě vám.

Rázná máma ve znamení Berana

Berete mateřství jako výzvu. Mluvit na své miminko ve stylu „my jsme papali, my jsme spinkali“ je pro vás nepřijatelné. Reagujete rychle, silně a spontánně. Máte dokonale vypěstovaný instinkt pro nebezpečí, své děti dokážete chránit nejen včas, ale díky své předvídavosti i velmi účinně. Své potomky chráníte se zápalem sobě vlastním. Pokud máte pocit, že jsou vaše děti nespravedlivě osočovány, bojujete za ně, i kdybyste měla padnout. Někdy se možná cítíte provinile, že na ně máte vysoké nároky, ale vy jen chcete, aby vaše děti byly samostatné a uměly si v životě poradit. Ve stresu býváte hodně netrpělivá.

  • Základní charakteristika: Rázná. Vychováváte dítě k samostatnosti a nezávislosti. Učíte ho se v životě prosadit.

Praktická máma ve znamení Býka

Možná si ostatní myslí, že jste až příliš pečlivá a praktická a že se nedokážete doopravdy odvázat. A částečně je to pravda. V životě potřebujete nějaký řád a někdy jste až moc přísná, ale svým dětem umíte dopřát zábavu i radost. Učíte je užívat si všech krás světa. Navíc jim nabízíte bezpečný, útulný domov, pochopení a empatii. Chápete všechny stesky a smutky dětského věku, které konejšíte svojí laskavostí a dobrotou. Ve stresu reagujete pomalu a rozvážně, někdy možná ku své škodě – za každou cenu si stojíte za svým a neumíte se přizpůsobit situaci.

  • Základní charakteristika: Dobromyslná, praktická, ochraňující, pečující, stojící pevně na zemi. Svému dítěti se věnujete s pečlivou trpělivostí, poskytujete mu hluboký pocit bezpečí a jistoty.
Foto: PeopleImages.com - Yuri A, Shutterstock.com

Svým dětem se věnujete s maximální trpělivostíFoto: PeopleImages.com - Yuri A, Shutterstock.com

Veselá a chytrá máma ve znamení Blíženců

Jste matka mnoha tváří, a ať už zrovna ukazujete kteroukoliv z nich, jedno je jisté – nikdy s vámi není nuda. Často se chováte nevyzpytatelně. Většinou si nikdo nemůže být jistý, co zrovna řeknete nebo uděláte. I vaše nálady jsou proměnlivé. Co vám však nelze nikdy upřít, je, že své děti vedete ke zvídavosti, flexibilitě a k osvojování si nových dovedností. Učíte je schopnosti poradit si s průběžně měnícími se pravidly hry, což je velmi užitečná výbava do života.

  • Základní charakteristika: Chytrá a obratná. Máma s lehkou veselou myslí, která si nepřipouští zbytečné starosti.

Srdečná máma ve znamení Lva

Ve svých dětech zanecháváte zcela nesmazatelnou stopu. Umíte jim jako žádná jiná vnuknout myšlenku, že právě ony jsou těmi nejskvělejšími, nejúžasnějšími a nejnadanějšími bytostmi na světě. Podporujete je v jejich koníčcích a zájmech, umíte se jich zastat, dokážete je inspirovat. Jste tvořivá máma, která chce, aby z vašich dětí vyrostly soběstační a důležití lidé. Horší už je to s vaším sklonem svým potomkům neustále organizovat život, a to i v době, kdy už dávno nejsou dětmi.

  • Základní charakteristika: Velkomyslná, blahosklonná, srdečná, přirozená máma. Velmi hrdá na své dítě.

Ideální máma ve znamení Raka

Jste matky všech matek, jako kdybyste měly mateřské instinkty pevně vtisknuté do své DNA. Už v dětském věku jste se staraly o své sourozence, kamarádky, panenky nebo domácí mazlíčky. Vaše péče je snem každého dítěte. Do svých potomků investujete veškerou energii a lásku, které jste schopná. Dokonale rozumíte dětskému světu, protože jste napojená na své vnitřní dítě. Máte skvělou obrazotvornost, své děti vedete k umělecké nebo literární činnosti. A navíc jste naprosto nepřekonatelná kuchařka. Každý by chtěl mít mámu narozenou ve znamení Raka, jen kdyby nebyla tak náladová a na svých dětech někdy tak nezdravě nelpěla.

  • Základní charakteristika: Ideální máma, láskyplná, pečující, ochraňující, dohlížející, mimořádně milující děti.
Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Račice do svých dětí vkládají veškerou energii a láskuFoto: LightField Studios, Shutterstock.com

Rozumná máma ve znamení Panny

Nesmírně pozorná k potřebám ostatních. Ve vašem chování se prolínají různé metody a typy výchovy. Na jednu stranu jste zvyklá všechno řídit, plánovat a organizovat, na druhou milujete volnost, hravost a spontánnost. O své děti pečujete skutky i slovy. Žádná jiná máma nevede své děti ke vzdělanosti tak dobře jako vy. Každý večer berete do ruky knihu a trpělivě předčítáte pohádky a příběhy života, ve kterých je vepsána moudrost světa. Jste mírná, laskavá bytost vybavená zdravým rozumem.

  • Základní charakteristika: Šikovná, obratná, svědomitá a rozumná. Velmi dbalá správné výživy a zdravého životního stylu. Své dítě vychováváte tak, aby hravě zvládalo úkoly každodenního života.

Spravedlivá máma ve znamení Vah

Nejšťastnější jste, když máte pro koho žít, ať už je to váš partner nebo děti. Všem poskytujete jemnou, něžnou péči a klid. Pouze vy dokážete okolo svého dítěte vše sladit tak, aby jeho výchova nebyla narušována nebezpečnými, hrubými nebo nevkusnými vlivy zvenčí. Jste máma se smyslem pro humor a zábavu. Dětskému světu rozumíte. Rozumět je to správné slovo – mámy Raci, Ryby nebo Býci cítí, ale Váhy rozumí. Pověstné jsou i vaše přesvědčovací schopnosti. S diplomacií sobě vlastní jste schopná své dítě vmanipulovat přesně do té pozice, kterou jste si pro něj vysnila.

  • Základní charakteristika: Vyrovnávající máma. Zprostředkováváte, vždy dbáte o fair play. Usilujete o klid a harmonii jako nejvyšší hodnotu v rodině. Ve svém dítěti podporujete umělecké sklony.

Důsledná máma ve znamení Štíra

Vás nikdo nepřehlédne. Osobitost, vnitřní síla a mocná energie vás provázejí po celý život a pomocí nich řídíte celý svět i svět svých dětí. Jste máma nesmírně inspirující, podporující, ale také nahánějící strach. Když se rozzlobíte, lítají jiskry skutečného hněvu, před kterými je lepší někam zalézt, dokud se bouře nepřežene. Pouze vy však dokážete pro své dítě udělat opravdu, ale opravdu všechno. Půjdete třeba na kraj světa a vyrvete ho ze spárů smrti. Nikdy ve svém úsilí nepolevíte. Jste neskutečné matky, které rozdávají zázraky na potkání.

  • Základní charakteristika: S dítětem jste silně emocionálně spojená. Chcete o něm všechno vědět a neponecháváte mu osobní prostor. Dovedete ho stejně podpořit jako zničit. V zásadních otázkách jste neúprosná a důsledná.
Foto: Inside Creative House, Shutterstock.com

Mámy ve znamení Štíra jsou důsledné a podporujícíFoto: Inside Creative House, Shutterstock.com

Optimistická máma ve znamení Střelce

Jste spontánní, impulzivní a značně instinktivní máma. V srdci nosíte nezávislost, smysl pro dobrodružství života i jeho moudrost. Přesně tyto hodnoty nabízíte i svým dětem. A také otevřenost, upřímnost a smysl pro humor. Instinktivně cítíte, že na věcech mezi nebem a zemí může být víc, než jsme si ochotní připustit. Svým dětem vštěpujete svoji víru v život a představu, že cokoliv se stane, má nějaký hlubší smysl. Připravujete je na život nevšední, nikdy nudný, svobodný, ale i zodpovědný. Vzácná kombinace.

  • Základní charakteristika: Podporující, blahosklonná, optimistická. Umíte stále probouzet radost a optimismus. Chcete být ideální matkou.

Pečující máma ve znamení Kozoroha

Znamení Kozoroha často vnímáme jako velkého učitele, otce, ale ono se podle astrologie řadí mezi ženská znamení. To znamená, že hodnoty Kozoroha – houževnatost, pracovitost, kultivovanost a ctižádostivost – jsou i ženského rodu. Jestliže jste narozená ve znamení Kozoroha, jste možná přísná máma, možná na své potomky i dost náročná, ale svému dítěti nabízíte pevný rámec. Umíte dokonale odhadnout jejich možnosti, na vzdušné zámky nevěříte. S cílevědomostí sobě vlastní je dovedete k vytouženému cíli. Své děti přitom milujete láskou nesmírnou. Podobně jako máma Rak i vy jste máma s velkým M, pouze to nedáváte najevo. Své emoce držíte pod pokličkou a někdy se moc kontrolujete.

  • Základní charakteristika: Přísná. Spíše konvenční a pečující matka vědomá si svých povinností a stojící pevně nohama na zemi. Dítěti nabízíte pevný rámec a jasnou strukturu. Zdatná, spolehlivá a odpovědná.

Svobodomyslná máma ve znamení Vodnáře

Láskyplná, dobročinná a milující, ale i odměřená a přísná. Přátelská i chladná a racionální, vřelá a pomáhající i emocionálně odtažitá. Všechny tyto vlastnosti a emoce se potkávají ve vaší osobnosti. Někdy si možná vaše děti říkají, že jejich matka je snad šílená, když je nutí neustále pátrat po pravdě a docházet k racionálním rozhodnutím, ale jednou pochopí, že je učíte svobodě, odpovědnosti a moudrosti. Zároveň je učíte být originálními a jedinečnými osobnostmi. Pravdou je, že někdy vaše výchovné metody mohou vzbuzovat pozornost, ale nuda s vámi nebývá.

  • Základní charakteristika: Milující svobodu. Neustálý konflikt mezi mateřskými povinnostmi a touhou po svobodě a seberealizaci. Dítěti poskytujete někdy až příliš velký volný prostor.

Ochraňující máma ve znamení Ryb

Své děti milujete obětavě a nezištně, umíte jim vytvořit pohodlné a kouzelně útulné domácí prostředí v podstatě kdekoliv a kdykoliv – sama vypadáte jako kouzelná víla. Umíte být však i nezdravě úzkostlivá a puntičkářská. Svoji nervozitu a nejistotu často schováváte za přehnanou empatii. Pravdou však je, že nikdo nedokáže svým dětem poskytnout takovou něhu a jemnou péči jako vy. Kryjete jim záda za každých okolností, umíte je chválit a povzbuzovat ve všech jejich aktivitách i životních pokusech. S velkou fantazií a tolerancí je vedete do světa dospělých, který ve vašem podání navždy zůstává světem pohádkových skřítků a víl.

  • Základní charakteristika: Obětující se. Opatrná, ochraňující, tolerantní. Velmi přesně vycítíte, co vaše dítě potřebuje.

Žádný obecný horoskop nepředurčuje ničí život. Sluneční znamení jsou pouze symboly určitých archetypů. Podobné znáte z pohádek či mýtů a ztělesňují je filmoví i románoví hrdinové. V tomto podání jde o určitý soubor pravděpodobných vlastností a schopností. Je jen na každém jedinci a jeho osobní vůli, které využije a které zneužije. Pamatujte: Hvězdy radí, ale váš osud neurčují!

Načítám