Hlavní obsah

Jací jsou muži podle horoskopu: Lvi vás pobaví, Váhy svedou a Berani zachrání

Foto: PeopleImages.com - Yuri A, Shutterstock.com

Foto: PeopleImages.com - Yuri A, Shutterstock.com

Každý muž zvěrokruhu v něčem vyniká a má nějakou typickou vlastnost. A také něco, v čem je nejhorší. Muži Štíři jsou například nejušlechtilejší, ale zároveň nejnebezpečnější muži zvěrokruhu, Berani nejbojovnější, ale také nejvznětlivější, Vodnáři zase nejoriginálnější i nejpodivínštější zároveň. Jací jsou ostatní?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Nikdo si asi nevybírá partnera podle znamení zvěrokruhu. Bylo by to nerozumné, protože každý člověk je originál. Přesto existují archetypy, jakési základní modely mužských charakterů, kterých si všímají kulturní dějiny lidstva. Svůj otisk vtiskly například do pohádek a mýtů. Archetypů je celkem dvanáct jako znamení zvěrokruhu, seznamte se s nimi podrobněji. Který z nich máte doma?

Berani - stateční rytíři

Berani jsou pravými rytíři z pohádky. V reálném životě sice princové neexistují, ale muži Berani se jim nejvíc přibližují. Jsou to hrdinové bez bázně a hany, na své cestě za štěstím zachraňují zakleté princezny. Potřebují projevit svoji statečnost a hrát roli ochránce. Milují celým srdcem, lásku rozdávají plnými hrstmi. Nikdy nic nedělají napůl. Vyhledávají i romantiku, ale s příchutí velkého dobrodružství. Vysvobozují, zachraňují, zastávají se nespravedlivě stíhaných, likvidují nebezpečí. Tento příběh žijí po celý svůj život. Pokud ale přestanete být jeho součástí, Berani odcházejí.

  • Co je na muži Beranovi nejlepší: Věčný optimismus, spontánnost a štědrost. Nikdy se nevykrucuje, ostatně diplomacie není jeho silnou stránkou.
  • Co je na muži Beranovi nejhorší: Prudkost, sklony k agresivitě a hněvu, nedisciplinovanost.
  • Hrdina z pohádek a mýtů: Jason a jeho cesta za zlatým rounem

Býci - pracovití a spolehliví

Říká se, že existují tři zásadní důvody, proč Býky milovat. Jsou pracovití, věrní a mají krásné oči. Svět je pro ně báječná hostina, kterou si umějí parádně vychutnat. Jejich mužská síla je neúnavná i nevyčerpatelná. Sníte-li o báječném milenci – v sexu se jim vyrovná málokdo, možná jen Lvi a Štíři – a spolehlivém muži zároveň, sníte o muži narozeném ve znamení Býka. Býci umějí domů nosit kytice rudých růží a tuze dlouze a zamilovaně hledět do očí. Občas se sice musíte smířit i s jejich pohodlností a touhou po klidu za každou cenu, ale ani to nemusí být tak špatné. Život s mužem Býkem je jistota, solidnost, zabezpečení a upřímné srdce – a to je štěstí.

  • Co je na muži Býkovi nejlepší: Laskavost, praktičnost a dobrácký charakter.
  • Co je na muži Býku nejhorší: Paličatost, žárlivost, nenasytnost.
  • Hrdina z pohádek a mýtů: Král Mínos, Herkules
Foto: ORION PRODUCTION, Shutterstock.com

Muži Býci vám nabídnou pravou romantiku, ale také zatvrzelost, se kterou si neochvějně stojí za svými názory Foto: ORION PRODUCTION, Shutterstock.com

Blíženci - věční optimisté

Muži mohutné inteligence, perlivého humoru, věčné zvídavosti a neposednosti – to jsou muži Blíženci. Nudit se s nimi rozhodně nebudete. Milují lidi a společnost, rádi se baví a budou bavit i vás. Toužíte-li ale po muži stálém a spolehlivém, který vám nabídne pocit tepla a bezpečí, obraťte se čelem vzad a utíkejte, jak nejrychleji můžete, takovými muži Blíženci nikdy nebudou. Za to vám ale mohou nabídnout originalitu, vtip, šarm a věčně optimistický přístup k životu.

  • Co je na muži Blíženci nejlepší: Duševní spřízněnost. Nikdy nenajdete lepšího parťáka do života, který vám bude rozumět v každé situaci a neopustí vás kvůli takové podružnosti, jako jsou vrásky na čele nebo pár kil navíc.
  • Co je na muži Blíženci nejhorší: Přelétavost a nespolehlivost, vyhrocená nervozita, slovní agresivita.
  • Hrdina z pohádek a mýtů: Harlekýn, milující hry a tuláctví, Odysseus

Raci - starostliví a šetrní

Jemní a citliví, ale také velmi opatrní. Ve svých záležitostech postupují obvykle jen velmi pomalu, zato vytrvale. Takoví jsou i v lásce. Raci jsou kombinací romantického snílka s cynickým pragmatikem. Budou vás zahrnovat něžnou péčí a láskyplnou starostlivostí, ale také vám spočítají, kolik je ta péče stála nebo kolik jste z jejich pohledu zbytečně utratili. Žádný Rak „nevyhazuje“ své peníze a nebude je utrácet ani kvůli své nejmilovanější. Jejich heslem je celoživotní finanční jistota. Lze to brát z té lepší stránky – nikdy s ním nezažijete bídu, a pokud ano, není to pravý Rak. Jinak jsou to ale něžní, věrní a jemní muži se srdcem plným horoucího citu. Své partnerky milují po celý svůj život. Muži Raci se obvykle nerozvádějí a neopouštějí rodinu.

  • Co je na muži Raku nejlepší: Je vynikajícím rodičem. Starostlivý, pečlivý, chápavý otec nekonečné trpělivosti. Na své syny je hrdý, své dcery celoživotně zbožňuje a podporuje.
  • Co je na muži Rakovi nejhorší: Jeho dětinskost, náladovost a zranitelnost.
  • Hrdina z pohádek a mýtů: Achilles a Homer Simpson zároveň

Lvi - skvělí otcové

Pokud hledáte oslnivého partnera, jenž je přirozeným středem společnosti a který vás bude bavit po celý život, hledejte muže narozeného ve znamení Lva. Bude nejen optimistickým, radostným a vášnivě milujícím partnerem, ale i skvělým otcem vašich dětí. Málokteří muži mají k dětem a jejich světu tak blízko jako muži Lvi. Umějí s dětmi vycházet zcela přirozeně. Je to jedna z jejich nejlepších dovedností, kterou mohou do partnerského života nabídnout. Tedy kromě velkomyslnosti, šlechetnosti, srdečnosti, láskyplnosti…

  • Co je na muži Lvu nejlepší: Hravost, zábavnost, kreativita, podnikavost. Je to muž, o kterém ženy rády sní.
  • Co je na muži Lvu nejhorší: Zaujatost sama sebou, která může degenerovat až v jakýsi kult osobnosti. A samozřejmě pýcha.
  • Hrdina z pohádek a mýtů: Parsifal, Apollón
Foto: PeopleImages.com - Yuri A, Shutterstock.com

Jedněmi z nejlepších otců jsou muži Raci, milují rodinu, své děti a také svoji matkuFoto: PeopleImages.com - Yuri A, Shutterstock.com

Panny - obětaví a hezcí

Možná se vám na první pohled budou zdát muži Panny málo atraktivní, oslniví nebo výjimeční. Nenechejte se zmást, jsou stejně zajímaví jako jiní muži, jen nepotřebují vyniknout za každou cenu. Jejich kvality spočívají úplně v něčem jiném. Jejich smysl pro realitu je vede spíše k praktickým vyznáním lásky. Nikdo pro druhé neudělá tolik jako Panny. Bez hlesu posekají trávník, vymalují byt, zajistí velký nákup, postarají se o děti po celé prázdniny a ještě si k tomu do kufru přibalí tchyni. Takoví muži rozhodně stojí za povšimnutí, a navíc bývají velmi pohlední.

  • Co je na muži Panně nejlepší: Skvělá kombinace intelektu, praktičnosti a určité romantičnosti. Zdravý úsudek, smysl pro detail, pečlivost.
  • Co je na muži Panně nejhorší: Přehnaná úzkostlivost, puntičkářství, úzkoprsost, hospodárnost hraničící se skrblictvím.
  • Hrdina za pohádek a mýtů: bůh Merkur

Váhy - nekonfliktní pohodáři

Muži se smyslem pro krásu, zdvořilost, slušnost a spravedlnost. Navíc lze s nimi prožít život plný nevšedních nápadů a humorných situací. Muži Váhy jsou kombinací krásy, bystré mysli a smyslu pro fair play. Nejsou ale nejstabilnějšími a nejvěrnějšími partnery, nejsou ani nejzručnějšími a nejpraktičtějšími. Také čas od času své partnery ničí svojí nerozhodností. Zato jsou ale výbornými vypravěči i posluchači. Jsou milí, příjemní, zdvořilí, kamarádští a z duše nesnášejí konflikty. Mají diplomatické nadání, jsou ochotní vždy hledat cestu k dialogu a dohodě. Paradoxně jejich mírumilovná povaha vyvolává války.

  • Co je na muži Váhy nejlepší: Smysl pro dokonalou lásku a kamarádství, ale také smysl pro harmonii, vlídnost, spravedlnost, vyváženost a všechny krásy světa.
  • Co je na muži Váhy nejhorší: Nerozhodnost, nejistota, postup a ústup, jeden krok dopředu, druhý dozadu.
  • Hrdina z pohádek a mýtů: Paris

Štíři - nápomocní a tajemní

Muži nepopiratelné přitažlivosti a tajemného charismatu. Muži, pro které není nic nemožné, již dokážou bez mrknutí oka obětovat vše. Muži, pro které platí heslo: všechno, nebo nic. Takoví jsou Štíři. Zdobí je nejvyšší ušlechtilost a schopnost pomáhat druhým. Dokážou být však také krutými mstiteli, kteří nikdy nezapomínají a svoji odplatu řídí snad i ze záhrobí. Jsou to muži obrovské vnitřní síly, skvělého organizačního talentu a neuvěřitelné schopnosti milovat. Sami se musíte rozhodnout, zda jim v jejich životním tempu a vysokých nárocích chcete stačit. S průměrem se nikdy nesmiřují.

  • Co je na muži Štírovi nejlepší: Poctivost, odvaha, vášeň, rozum. A také schopnost poskytnout účinnou pomoc. Vysoce vyvinutý Štír je nejohnivějším bojovníkem za spravedlnost, dokonce i tváří v tvář smrti.
  • Co je na něm nejhorší: Posedlost, despotismus, nemilosrdnost, krutost, žárlivost a pýcha.
  • Hrdina z pohádek a mýtů: Kouzelník Merlin, hrabě Monte Christo
Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Štíři bývají žárliví a podezíraví, ale také patří mezi nejušlechtilejší muže zvěrokruhuFoto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Střelci - děti štěstěny

Věční optimisté, lidé se srdcem na dlani, muži se smyslem pro dobrodružství a nekonečné poznání, to jsou Střelci. Jsou plní ideálů – někdy i dost nepochopitelných nebo pro život neuchopitelných. Muži zajímavých životních filozofií i pevného světového názoru, který jim nikdo nikdy nevyvrátí. Jsou to děti štěstěny, vždy je z louže vytáhne nějaká šťastná náhoda, okolnost nebo „bohatý strýček“. Nikdo neví, jak to dělají, ale pravděpodobně za to může jejich nezdolná víra v dobrý osud. Zvolíte-li si Střelce za partnera, neopustí víra ve štěstí ani vás.

  • Co je na muži Střelci nejlepší: Víra ve šťastné zítřky, jeho touha zjistit, co se nachází za obzorem. Jeho upřímnost a smysl pro pravdu.
  • Co je na muži Střelci nejhorší: Úzkoprsost, posedlost, fanatismus, slepá víra.
  • Hrdina z pohádek a mýtů: Robin Hood

Kozorozi - ctižádostiví a roztomilí

Solidní muži, kteří to chtějí v životě někam dotáhnout. Vzorní otcové, starostliví partneři, velcí patrioti. Věrnost, spolehlivost a pracovitost u nich najdete určitě, horší už to bude se zábavností, improvizací, romantikou a společenskostí. Není ale růže bez trnů. Pokud se naučíte s nimi správně zacházet, nabídnou vám pod svou zdánlivě ledovou krustou vřelé srdce plné citu. Možná také zjistíte, že když roztají, dokážou být roztomilí a velmi vtipní společníci. Jen jim musíte dopřát čas. Ostatně Kozorozi jsou pány času – zrají jako víno. Čím starší, tím lepší.

  • Co je na muži Kozorohu nejlepší: Solidnost, spolehlivost, organizační talent, pracovitost, věrnost.
  • Co je na muži Kozorohu nejhorší: Zatvrzelost, se kterou nehodlá do svého – tedy i vašeho – světa vpustit radost, zábavu ani veselí. Přísnost, ale především k sobě samotnému.
  • Hrdina z pohádek a mýtů: Král Artuš, Metuzalém

Vodnáři - velkorysí a přátelští

Přátelští, společenští a originální muži s osobitým smyslem pro humor. Prožijete s nimi život plný překvapivých událostí, zábavy a družnosti. Všichni Vodnáři milují volnost a svobodu pohybu, pokud jim ji poskytnete, oni ji nabídnou i vám. Rozhodně nehrozí, že by někoho žárlivě sledovali na každém kroku. Jsou to muži velkorysí, nezištní a lhostejní k hmotným statkům. Lakomce v řadách Vodnářů potkáte jen málokdy – pokud jim tedy nezkazí astrologický profil „poškozená“ planeta Saturn. V lásce čekejte upřímný svobodný cit, čisté srdce a jasnou mysl. Nabídnou vám přátelství, které možná občas budou zaměňovat za lásku, ale to nevadí – pro Vodnáře je přátelství nejvyšší hodnotou.

  • Co je na muži Vodnáři nejlepší: Inteligence, představivost, spontánnost, nezávislost. Schopnost pracovat pro blaho příštích generací. Tento muž podupává všechny normy, hází konvence a rutinu na smetiště dějin. Je králem nenucenosti.
  • Co je na muži Vodnáři nejhorší: Silná nepřizpůsobivost či podivínství.
  • Hrdina z pohádek a mýtů: Malý princ, Prométheus

Ryby - velmi empatičtí

Mají bohatou fantazii, skvělou představivost, jsou obětaví, soucitní a oplývají všestranným nadáním. Jedině tito muži se dokážou na svou partnerku dokonale napojit, číst její myšlenky, podprahově vnímat její nálady a city. Není u nich vyloučená ani telepatie, se kterou neomylně plní všechna přání svých vyvolených. Říká se, že pokud žena v životě narazí na muže svých snů, bude narozený ve znamení Ryb a nemusí jít vůbec o náhodu, nebesa to tak chtěla.

  • Co je na muži Rybě nejlepší: Schopnost čisté nesobecké a obětavé lásky. Vysoká schopnost empatie, soucitu s druhými. Představivost, kreativita a tvůrčí nadšení.
  • Co je na muži Rybě nejhorší: Někdy úplně všechno. Když propadne své fatalistické představě, že vše je marnost, osud a předurčenost, málokdo s ním pohne.
  • Hrdina z pohádek a mýtů: Bludný Holanďan, Ábel, kapitán Nemo

Načítám