Hlavní obsah

Tarotoskop na říjen: Lvi získají majetek, Štíry čeká láska na první pohled a Kozorohy potíže s játry

Foto: Max4e Photo, Shutterstock.com

Foto: Max4e Photo, Shutterstock.com

Říjen je tu a s ním podzim v plném proudu. Někdo se už těšil na chumlání do svetrů a kouřící hrnky čaje, jiný naopak oplakává léto. Co přinese (kromě deštivého počasí) desátý měsíc roku 2024 právě vašemu znamení? Předpověď v oblastech vztahů, zdraví i kariéry vám prozradí tarotové karty.

Článek

Říjnový úplněk bude ve znamení Berana a dojde k němu 17. 10. Měsíc posílí všeobecnou tvrdohlavost, zkuste se tedy v období kolem úplňku vyhnout konfliktům. Bude to totiž jako jít hlavou proti zdi – nikdo nebude chtít ustoupit a všichni se jen zbytečně rozčílíte. Stejně tak s sebou úplněk přinese přelétavost a nestálost, nezačínejte tedy nic nového, protože by vám to pravděpodobně dlouho nevydrželo. Po zdravotní stránce si dávejte pozor zejména na zuby a celkově oblast hlavy. Ve vyšší míře hrozí migrény a také různé úrazy. Proto na sebe buďte opatrní a nejednejte příliš ukvapeně. Co dalšího naznačují karty pro vaše znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Vztahy – 6 holí: Říjen pro vás přináší seznamování a poznávání nových tváří, které se mohou stát důležitou součástí vašeho života. Všechny dlouhodobé vztahové problémy, které řešíte, se nějakým způsobem urovnají, nebo alespoň na nějaký čas utichnou.

Zdraví – 2 poháry: Dva poháry jsou rozhodně dobré znamení, pokud máte nějaký zdravotní problém. Začnete se uzdravovat, všechny větší i menší obtíže ustoupí a vy si budete moct vydechnout a nabrat síly do dalšího boje.

Práce – páže holí: Na pracovním stole vám přistane velmi zajímavý návrh, který ve vás vyvolá nadšení. Projevte odvahu i upřímný zájem a pusťte se do díla, mohlo by předurčovat úspěchy po celý zbytek tohoto roku – a čtvrtrok ještě pořád není úplně krátká doba.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Vztahy – 10 mečů: Poslední měsíce vynesly na povrch mnoho problémů, které potichu bublají ve vztazích s vašimi nejbližšími. Je potřeba postavit se jim čelem a vyřešit je, i když to zničí něčí iluze, vaše nebo druhých. Někdy je nejlepší „strhnout náplast“ rychle.

Zdraví – 5 pohárů: Podzim se hlásí s psychickými problémy v podobě depresí nebo úzkostí. Dokud se cítíte zničeně a vyčerpaně, nepodaří se vám najít řešení žádných vašich problémů. Vyhledejte pomoc. Potřebujete ji, uleví se vám a není to žádná slabost.

Práce – Kolo štěstěny: Do vašeho života se řítí poměrně zásadní změna – ať už se rozhodnete změnit kariérní směřování, chcete investovat, anebo vás čeká povýšení na vyšší pozici, jděte do toho po hlavě! Půjde o změnu k lepšímu.

Foto: Gladskikh Tatiana, Shutterstock.com

Býkům hrozí deprese a úzkosti. Pokud to bude trvat dlouho, nebo se bude situace dokonce horšit, je vhodné poradit se s odborníkemFoto: Gladskikh Tatiana, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Vztahy – 3 meče: Trojka mečů je bohužel karta zlomeného srdce, rozchodů, rozvodů a rozepří. Nečekejte tedy od tohoto měsíce na poli vztahů nic pěkného, naopak se připravte na bolestivou pravdu a náročné zkoušky. Hledejte útěchu v jiných oblastech života.

Zdraví – 2 hole: Zato vaše zdraví bude pevné, nehrozí vám žádné velké obtíže. Pečujte o sebe zejména psychicky, nebuďte lhostejní ke svému duševnímu stavu. A na podzim samozřejmě jako prevenci nasaďte vitaminy.

Práce – 2 poháry: Říjen bude přát navazování nových spoluprací a partnerství na byznysovém poli. Připravte se na dohadování a vyjednávání, které by však mělo ve většině případů dopadnout ve váš prospěch, pokud budete obezřetní.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Vztahy – Eso pohárů: Po vztahové stránce se budete cítit velmi naplnění, zvláště co se týká vašeho vztahu milostného, který jen kvete – užívejte si romantiku. Znamení ukazují i na početí dítěte, pro nezadané začátek nového a důležitého vztahu. Blýská se zkrátka na skvělé časy.

Zdraví – Mírnost: Jak už název karty naznačuje, držte se zkrátka a zmírněte všechny zlozvyky, kterým jste se oddali během léta. Vrhněte se do sportu, ale nepodnikejte nic dramatického, spíše kondiční cvičení. Nepřepněte se, nebo to odnesete zdravotně.

Práce – 3 poháry: Budete se po pracovní stránce cítit velmi dobře, zvláště v kolektivu, ve kterém se nacházíte. Jedete s kolegy na jedné vlně a užíváte si dobré časy, tak si to zapamatujte, až přijdou ty horší. Mít kolem sebe lidi, se kterými si sednete profesně i osobně, to není nic samozřejmého.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Vztahy – 6 pohárů: Do popředí vašeho života se na nedalekou budoucnost dostane vztah, který sahá daleko do minulosti, vynoří se nějaký starý známý. Kromě toho se budete cítit bezpečně, vaše vztahy budou pěkně plout a vše se vyjasní a uklidní.

Zdraví – Svět: Začátkem měsíce vás přepadnou chmury spojené se stárnutím. Zapomeňte na to, není proč si dělat vrásky, stárnutí je přirozený proces a vy ho musíte přijmout. Nestresujte se kvůli tomu příliš, to vám totiž naopak uškodit může.

Práce – 10 pentaklů: V posledních měsících jste zadýchaně funěli na konci pracovního pelotonu, teď se zase vracíte do čela. Návrat ke každodenní rutině vás potěší a dost vám ulehčí v běžném fungování, kromě toho si v říjnu také majetkově polepšíte.

Foto: Branislav Nenin, Shutterstock.com

Karty naznačují, že Raky čeká v práci či podnikání mnohem víc radostí než starostíFoto: Branislav Nenin, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Vztahy – 7 holí: Čekají vás hádky a konflikty, které nepůjde jen tak odmávnout rukou, ale nějakou dobu se s vámi potáhnou. Říjen bude celý v napětí a moc si neodpočinete, zatněte zuby a vydržte. Některé měsíce jsou zkrátka zkouškou trpělivosti a pak zase bude lépe.

Zdraví – Blázen: Tento měsíc vás rozhodně překvapí něčím neočekávaným – může jít jak o neplánované těhotenství, tak třeba úraz. Nic s tím nenaděláte, jen zkrátka buďte připraveni na všechno.

Práce – Eso holí: Sršíte byznysovými nápady, letní odpočinek vám rozhodně prospěl a načerpali jste síly na další rozvoj a pokrok. Chopte se příležitosti a realizujte se, začněte něco nového, teď je správná chvíle pustit se do projektů, které by vás těšily a naplňovaly.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Vztahy – 4 meče: Se začátkem chladné poloviny roku se stáhnete do sebe, pocítíte nutnost dopřát si chvilku klidu, meditace a zamyšlení. Minimalizace sociálního kontaktu povede ale k pocitu odcizení i osamělosti. Srovnejte si myšlenky a vraťte se zpět mezi lidi, přílišné „šťourání“ v problémech vám neprospěje.

Zdraví – 2 poháry: Dvojka pohárů předpovídá problémy s trávicí soustavou. Odlehčete jídelníček a brzy vám bude lépe. Navíc se zaměřte na zdravou střevní mikroflóru, která je základním stavebním kamenem imunity.

Práce – 10 pohárů: V uplynulých týdnech jste si dali pořádnou pracovní jízdu, takže budete sklízet plody svého snažení. Radujte se z hotového, dopřejte si pocit naplnění a užijte si ho, než se vrhnete do nových projektů. Jen tím, že dokonané dílo doceníte, ho skutečně uzavřete a pocítíte tečku za svou prací.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Vztahy – Eso holí: Věříte na lásku na první pohled? Jestli jste zrovna single, tak právě ta vás čeká, když před ní nezavřete oči. A to někde, kde byste to absolutně nečekali. Zadaní zase nově nahlédnou na svůj vztah, dodají mu energii, osvěží ho, obnoví a nakopnou dalším směrem.

Zdraví – Královna pohárů: Procházíte velmi empatickým obdobím a berete si na bedra i to, co tíží druhé. Hodně vás to vyčerpává, tak myslete i na sebe a občas si dopřejte relaxační večer jen sami pro sebe. Na podzim se všechno občas zdá trochu temnější, tak tomuto pocitu nepodlehněte.

Práce – Vůz: Říjen pro vás bude velmi úspěšný. Budete sice muset napnout všechny síly, ale zároveň vás to dovede k triumfu, na který dlouho čekáte. Buďte podnikaví a odvážní, štěstí vám bude přát. Důležité je teď nepolevit.

Foto: Inside Creative House, Shutterstock.com

Štírům karty přejí štěstí v lásce a úspěchy v práciFoto: Inside Creative House, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Vztahy – Rytíř holí: Setkáte se s někým, kvůli komu úplně ztratíte hlavu, a zatoužíte po divokém, žhavém románku. Mějte však na paměti, že se k téhle osobě váže přehnané drama a klid vám rozhodně nepřinese. Jestli toužíte po dobrodružství, jděte do toho, ale jestli máte radši pohodlí, pak ruce pryč.

Zdraví – 6 pohárů: Psychicky na tom nebudete úplně dobře, více času trávíte ve vzpomínkách na minulost, ze kterých čerpáte sílu. Prodlívat v minulosti ale může představovat problém, jestliže pak zapomínáte na realitu.

Práce – Ďábel: Jste v pokušení ulehčit si cestu, něco ošidit tak, abyste mohli minimalizovat úsilí a stejně ukořistit odměnu. Vrátí se vám to, tak zapomeňte na lži a poctivě pracujte, to je správná cesta. I když máte někdy pocit marnosti, nevzdávejte se.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Vztahy – Císař: Vaše důležité vztahy budou v říjnu utvrzeny a zakotveny v realitě. Možná ztratíte několik iluzí (i „přátel“), ale o to jistější budete moci být. Je lepší mít v životě jen lidi, na které je opravdu spolehnutí. Před impulzivním citovým jednáním bude mít přednost rozum.

Zdraví – Kolo štěstěny: Suchej nemusí být jenom únor – co třeba suchej říjen? Vaše játra nejsou v kondici, tak na to myslete a s alkoholem to nepřehánějte. A dopřejte si preventivní zdravotní prohlídku, jestli ji už nějakou dobu odkládáte.

Práce – Věž: Tento měsíc pro vás nebude po pracovní stránce zrovna šťastný, čekají na vás konflikty a boje, které mohou končit i výpovědí. Mějte však na paměti, že by byla pro dobro věci. V prostředí, kde se necítíte dobře, nemůžete odvádět dobré výkony.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vztahy – Eso pentaklů: Před vámi se objeví zamilovanost a šance na novou lásku, případně váš současný vztah projde obdobím, které ho obohatí. Celkově budou vaše vztahy vzkvétat a harmonicky se vyvíjet. Čeká vás období, které si v tomto směru rozhodně užijete.

Zdraví – Hvězda: Dejte si pozor na nějaký nepěkný úraz, vaše nohy a zvláště kotníky jsou nyní náchylné na nejrůznější zlomeniny a pohmožděniny. Choďte hezky opatrně a zvlášť ostražití buďte při běhu. Jinak budete v kondici na jedničku.

Práce – 6 mečů: V oblasti kariéry vás čekají změny: může jít o přestup jinam nebo třeba jen přemístění kanceláří. Každopádně jde o skutečně přesun, který vás fyzicky značně vyčerpá, a budete si muset zase zvyknout, než budete v plné síle.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Vztahy – 4 pentakly: V říjnu budete velmi opatrní, nechce se vám riskovat, že někoho ztratíte, a toužíte po jistotě a stabilitě, bojíte se opuštěnosti. Na partnera máte velké nároky, někdy až nepřiměřené, tak pozor, právě to by mohl být velký kámen úrazu.

Zdraví – 5 mečů: Problematickou partií pro vás v říjnu budou nohy, konkrétně problémy s křečovými žilami. Chmurné počasí vás navíc žene směrem k útěšnému jídlu, tak dejte pozor, ať nepřiberete víc, než by pro vás bylo zdravé.

Práce – 10 holí: Vaším směrem se valí pořádná nálož restů, možná ještě pohrobek letních dovolených? Připravte se na stres a tlak, bude toho hodně, tak neztrácejte hlavu! Všechno si pečlivě rozplánujte, právě time management je v podobných situacích klíčem k úspěchu.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám