Hlavní obsah

Síla úplňku podle znamení zvěrokruhu. Co musíte vědět, aby vám působení Měsíce nezničilo vztahy

Foto: Pavel Gabzdyl, Shutterstock.com

Foto: Pavel Gabzdyl, Shutterstock.com

Každý úplněk zvyšuje citlivost a vnímavost. Nicméně není úplněk jako úplněk. Každý je jiný – záleží na tom, v jakém znamení horoskopu se plný Měsíc rozzáří. Jaký konkrétní vliv můžete čekat a na co si dát v tomto období pozor, abyste si zbytečně nepokazili vztahy s blízkými anebo si nepřivodili zdravotní komplikace?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Lunární cyklus vás ovlivňuje daleko intenzivněji, než byste možná čekali. Měsíc si nepohrává jen s mořem a přílivem i odlivem, ale i s lidským rozpoložením, emocemi a náladami a v neposlední řadě pak i se zdravotním stavem. Účinek Měsíce je nejsilnější vždy ve dnech kolem úplňku a jeho síla se zaměřuje do různých oblastí podle toho, v jakém znamení Luna zrovna stojí. Na co dát tedy pozor při úplňcích v jednotlivých znameních horoskopu?

Úplněk v Beranu

Během tohoto úplňku se všem poměrně rychle krátí trpělivost a všichni jsou trochu jako na jehlách. Znamení Berana umocňuje agresivitu, netrpělivost a zkratkovité jednání, tak to mějte na paměti, než uděláte něco, co nepůjde odčinit, a snažte se intenzivně a vědomě ovládat. Horké hlavy v tomto období startují na počkání, výbuchy vzteku a pobouření nejsou nic zvláštního a spontánních rozhodnutí byste mohli za chvíli pěkně litovat. Ze zdravotního hlediska pozor na dutiny a zuby. Hrozí také větší nebezpečí migrén a bolestí hlavy i pro ty, kdo na ně normálně netrpí.

Úplněk v Býku

Býčí úplněk s sebou nese tvrdohlavost a zaseknutost na jednom tématu, které vás bude donekonečna vytáčet. Pojí se s ním i zvýšená neústupnost. Budete-li mít pocit, že jsou všichni kolem vás úplně tupí a jen vy máte pravdu, pak si vzpomeňte na vliv Měsíce a dupněte na brzdu: stejný pocit totiž mají i lidé okolo vás. Kromě toho však tento čas přináší i jisté zvolnění a zpomalení životního tempa. Ze zdravotního hlediska pozor na krk a hlasivky, nachlazení není nic příjemného, hrozí i angína a trpět mohou také dutiny. Držte se raději v teple.

Úplněk v Blížencích

Během úplňku ve znamení Blíženců přichází velká náladovost na všech frontách. Nevyzpytatelné jsou události i lidé okolo vás, tak se víc hlídejte, abyste k všeobecnému napětí nepřispěli ještě vy. Tato doba přináší též nestálost a přelétavost, zkrátka jakousi celkovou nejistotu. Nenechte se tedy úplně vyhodit z konceptu a neměňte názory příliš radikálně – myslete na to, že si s vámi zahrává Luna. Soustřeďte se na intelektuální činnost, ta vám půjde nejlépe. Po zdravotní stránce chraňte plíce a průdušky. Trpět mohou také horní končetiny, pozor tedy na úrazy, které mívají dlouhodobé následky.

Úplněk v Raku

Období velké citlivosti, až přecitlivělosti. Přináší je úplněk jako takový a znamení Raka tuto náladu výrazně podpoří. Snažte se tedy zachovat klidnou hlavu a mějte na paměti, že silně rozjitřené emoce má na svědomí Měsíc. Kromě toho dejte po fyzické stránce pozor na žaludek, žádné velké přecpávání vám kolem úplňku rozhodně neprospěje. Dámy mohou potrápit i problémy s ženskými orgány, třeba mykózy, záněty vaječníků nebo bolestivá menstruace.

Foto: Gladskikh Tatiana, Shutterstock.com

Největší emoční vypětí přinášejí úplňky ve znamení Raka a Ryb. Není to nijak nečekané, tak s tím počítejteFoto: Gladskikh Tatiana, Shutterstock.com

Úplněk ve Lvu

Očekávejte jakýsi všeobecný egoismus a touhu být ve středu dění – a platí to pro všechny jedince citlivější na vlivy Luny. Jestli se vám bude zdát, že se všichni až příliš derou do popředí, víte proč. Tak pozor na to! A také se moc nerozčilujte, protože právě k tomu vás úplněk ve znamení Lva ponouká. Co se týče zdraví, hlídejte si srdce a krev, bude třeba trochu zmírnit stres a odlehčit jídelníček. Navíc vás může potrápit tlak, který bude létat nahoru a dolů, což vyvolává dost nepříjemné stavy zvláště těm, kdo jsou na to háklivější.

Úplněk v Panně

Přichází konec – uzavření čehosi pracovního, ať už je to projekt, nebo třeba i současná pracovní pozice. Tento úplněk s sebou přináší i přecitlivělost na chaos a nepořádek. Všichni na chvíli zatouží po tom, aby bylo jasně dáno, co a jak se bude dít, aby existovaly jasné plány s dalšími kroky a postupy. Zkuste ve dnech kolem úplňku nechodit pozdě ani neměnit rozhodnutí na poslední chvíli. Ušetříte si tak spoustu konfliktů s ostatními. Ze zdravotního hlediska se dobře starejte o trávicí soustavu, v tomto období byste se neměli přejídat, zařaďte naopak probiotika a najeďte (aspoň na chvíli) na zdravý jídelníček. Potrápit vás klidně může také střevní chřipka.

Úplněk ve Vahách

Kromě neklidu a nespavosti přinese tento úplněk navíc také touhu po harmonii a klidu. Všichni budou chtít, aby věci přirozeně pěkně plynuly, a Luna tomu bude nahrávat. Dny kolem úplňku však zároveň přinesou velké pochyby a rozhodovací paralýzu i v těch nejjednodušších otázkách: třeba jaké si oblečete ráno tričko anebo jestli si dáte kávu, či čaj. Co se týká zdraví, pozor především na ledviny. Žádné prochládání, pěkně zodpovědně pijte a pečujte o sebe, ať vás nepotrápí nepříjemný zánět.

Úplněk ve Štíru

Štír obecně podporuje jistou odtažitost a také tvrdohlavost. Všichni se trochu víc stáhnou do svých ulit – a k větší uzavřenosti láká i sám Měsíc. Lidé proto mají tendenci všechny problémy a trápení dusit v sobě, nicméně se tak v nich nahromadí víc vnitřní energie a občas vyskočí jako čertík z krabičky, když se v jejich okolí přihodí něco, s čím tak úplně nesouzní. Odolejte, ničemu byste tím neprospěli. Úplněk ve znamení Štíra s sebou přináší zvýšené zdravotní riziko především v oblasti pohlavní a vylučovací soustavy, tedy dávejte pozor na nejrůznější infekce a záněty, které by vás mohly potrápit.

Úplněk ve Střelci

Obecná citlivost se v období kolem tohoto úplňku zvětšuje, a proto si dávejte pozor především na přehnaně „rozvázaný jazyk“. Znamení Střelec v lidech povzbuzuje pravdomluvnost a otevřenost, což je sice dobré, ale všeho s mírou: přehnaná upřímnost může poškozovat vztahy. Toto období přináší i přehnanou lehkomyslnost a jakousi flegmatičnost k tomu, co a jak bude. Pokud vás tedy zachvátí pocit, že je něco ten nejlepší nápad na světě a nic špatného se nemůže stát, snažte se toto nutkání potlačit a nevrhejte se do ničeho po hlavě! Po zdravotní stránce pozor na bedra, nezvedejte nic těžkého a po sezení u práce se pravidelně protahujte. Stejně tak jsou k bolestem a poraněním náchylné kyčle a kostrč.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Co na srdci, to na jazyku? Během úplňku ve znamení Střelce si dávejte pozor na pusu. Měsíc vás bude povzbuzovat v upřímnosti a otevřenosti, ale můžete tím nadělat velikou škoduFoto: fizkes, Shutterstock.com

Úplněk v Kozorohu

Tento úplněk s sebou nese zejména neflexibilitu, zkostnatělost a tvrdohlavost. Kozoroh nutí stáhnout se do komfortní zóny, jet podle zaběhnutého scénáře a především se neuchylovat k něčemu, co jste ještě dřív nedělali. Navíc s ním přichází také větší odtažitost a uzavřenost. V tomto období si proto neberte chladné reakce lidí kolem sebe příliš k srdci, nemyslí to tak. Po zdravotní stránce si hlídejte hlavně klouby (jsou náchylnější k nejrůznějším zraněním) a páteř. Pravidelné protahování a cvičení vám jistě neuškodí.

Úplněk ve Vodnáři

V období tohoto úplňku si dejte pozor především na to, abyste nikomu nic nerozkazovali. K pokynům a příkazům jsou totiž všichni mnohem méně tolerantní než obvykle a hrozí velké riziko konfliktů. Jinak Měsíc posílí kreativitu a spontánnost a způsobí, že se vám bude chtít tvořit rukama a vyrobit něco hmatatelného. Poddejte se tomu a vzpomeňte si přitom na svobodnou touhu tvořit, kterou jste měli jako děti. A co zdraví? Moc nepřetěžujte dolní končetiny: hrozí zvýšené riziko vyvrtnutého kotníku, natažených svalů, nebo dokonce prasklé achilovky.

Úplněk v Rybách

Rybí úplněk se postará o pořádné rozjitření emocí. Snažte se na to myslet a neberte si řeči ani chování okolí příliš osobně. Nejsou myšleny nijak zle, jen na vás dosahují dlouhé prsty Měsíce. A protože se obecná citlivost zvyšuje s každým úplňkem, během toho ve znamení Ryb je to opravdu pořádná nálož a na slzy dochází i u lidí, u nichž byste to nikdy nečekali. Snažte se tedy raději přemíru emocí využít pozitivně a vlijte ji třeba do psaní: pustit se do deníku není v tyto dny vůbec špatný nápad. Kromě toho Luna působí i na fyzickou stránku, tak pozor na ukopnuté palce, natažené vazy a zlomeniny.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Kdy budou úplňky v roce 2024?

DatumNázev úplňku
25. lednaVlčí úplněk
24. února Sněžný úplněk, mikroúplněk
25. březnaČerví úplněk, mikroúplněk
24. dubnaRůžový úplněk
23. květnaKvětinový úplněk
22. červnaJahodový úplněk
21. červenceJelení úplněk
19. srpnaJeseteří úplněk
18. záříKukuřičný úplněk, superúplněk
17. října Lovecký úplněk, superúplněk
15. listopadu Bobří úplněk
15. prosinceStudený úplněk

Načítám