Hlavní obsah

Bouřkový úplněk přichází! A s ním osudová romantika a druhá šance začít lepší život. Jak vás ovlivní?

Foto: pedro7merino, Shutterstock.com

Foto: pedro7merino, Shutterstock.com

Stejně jako červnový i červencový úplněk proběhne ve znamení Kozoroha a přináší řád, systematičnost a organizovanost. Snáze se soustředíte na své cíle a zatoužíte po úspěchu a vítězství. Na povrch však mohou vyplout problémy, které jste možná přehlíželi, ale pod vlivem úplňku budete nuceni se jim věnovat. Jaký vliv má toto období na jednotlivá znamení?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Červencový úplněk nastane 21. července na 29° znamení Kozoroha přesně ve 12 hodin a 17 minut po poledni. Jeho vliv lze pociťovat už přibližně tři dny předtím a tři dny poté. Citlivější lidé mohou mít například problémy se spaním. Krásnou podívanou na obloze, pokud bude jasno, nabídne Měsíc v noci z 21. na 22. července a také během noci následující.

Úplněk pod vlivem Kozoroha

Jelikož půjde o druhý úplněk ve znamení Kozoroha, jeho energie bude uvolněnější. Je čas prázdnin a dovolených, pracovních povinností ubude a mnoho lidí sklízí plody svého úsilí v podobě zaslouženého odpočinku. Projeví se vlídnější tvář Kozoroha, která je charakterizovaná moudrostí, nadhledem i chutí procítit všechny zemské krásy světa. Pod vlivem letošního sedmého úplňku v sobě můžete najít vnitřní sílu, odhodlat se od základu změnit svůj život, zbavit se zlozvyků, naskočit na novou vlnu. Soustředěná energie Kozoroha vám bezpochyby pomůže najít ten správný způsob.

Bouřkový či jelení úplněk

Podle starých indiánských tradic se červencovému úplňku říká bouřkový. Indiáni dávali úplňkům taková jména, která vystihují charakteristiku daného období, a tyto názvy se u původních kmenů předávaly z generace na generaci. A protože v červenci není nouze o silné bouřky, dostal tento úplněk název podle nich. Někdy se mu také říká jelení, protože právě v tuto dobu začínají jelenům růst nové parohy. Můžete se setkat i s názvem senný. V červenci se totiž obvykle suší na lukách posekaná tráva.

Červencový úplněk: Koho ovlivní nejvíc?

Čas úplňku je obvykle doba sklizně: co kdo zasel, to sklidí. A v červenci budou nejvydatněji sklízet KozoroziRaci. Vzhledem k tomu, že úplněk nastane v zemském elementu, ovlivní kromě Kozorohů i BýkyPanny (zejména ty, kdo se narodili v posledních dnech znamení). Významným je i pro LvyBlížence, kterým může štědře nadělit náruč milostných dobrodružství. Účinkem červencového úplňku mohou být víc ovlivněni lidé, kteří mají v osobním horoskopu zdůrazněný 29° znamení Kozoroha a Raka anebo se narodili za úplňku.

Foto: PeopleImages.com - Yuri A, Shutterstock.com

Lvi a Blíženci se mohou těšit na úplňková milostná dobrodružstvíFoto: PeopleImages.com - Yuri A, Shutterstock.com

Zdraví při úplňku ve znamení Kozoroha

Stejně jako při minulém úplňku ve znamení Kozoroha věnujte zvláštní pozornost kolenům, kloubům, páteři a páteřnímu svalstvu, kostem, šlachám a vazivu. Doporučuje se jakákoli péče o pohybový aparát. Choďte na procházky do přírody, dopřejte si masáž, vyzkoušejte cviky na protažení páteře. Nezapomínejte ani na správnou výživu pro klouby.

V těchto dnech je také více než vhodné pečovat o pleť a kontrolovat její stav, protože právě kůže může signalizovat vnitřní problémy těla. Používání krémů a mastí je v tomto období obzvláště účinné. Kromě toho pečujte o vlasy: dopřejte jim výživný zábal nebo si nechejte zastřihnout konečky.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Jak červencový bouřkový úplněk ovlivní jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Do života Beranů může vstoupit někdo nový, kdo jim pomůže posílit sebevědomí a najít cestu k cíli. Možná již takového člověka našli a teď se přesvědčí o správnosti své volby.
  • Býkům úplněk umožní prožít další milostné dny tohoto léta. Měli by si ale dávat pozor na prostořekost, na jejich cestách se mohou vyskytnout nečekané komplikace.
  • Blíženci mohou prožít šťastné, až osudové chvíle. Štěstí stále stojí na jejich straně, nemusejí se ničeho obávat. Zejména ti, kdo se narodili v posledních dnech znamení, zatouží po fyzickém pohybu, vydají se na dlouhou cestu.
  • Rakům dopřeje úplněk romantickou lásku. Zrozenci posledních dnů znamení mohou prožít zcela osudové okamžiky. Mohou také počít potomka a založit rodinu.
  • Lvům úplněk nabídne lásku nebeskou a uzdravení na duši i na těle. Za čarovných letních nocí mohou Lvice otěhotnět.
  • Pro Panny je červencový úplněk časem úlevy. Čeká je rozptýlení, odpočinek i zasloužená odměna. Všechny pracovní povinnosti budou zvládat s lehkostí i nadhledem.
  • Váhy mohou být postavené před velké rozhodnutí. Neměly by se mu však vyhýbat. Dokážou-li si vybrat svoji cestu, velmi se jim uleví. Někdo důležitý do jejich životů vstoupí a někdo odejde.
  • Štírům přinese úplněk profesní výzvu, kterou by měli přijmout. Osud stále stojí na jejich straně.
  • Střelce čeká příjemné uvolnění a rozptýlení. I pro ně druhá půle července přichystala milostná romantická dobrodružství.
  • Pro Kozorohy je to letos již druhý zásadní úplněk, tzv. úplněk druhé šance. Otevírá před nimi novou etapu, ve které se jim v mnoha ohledech může pozitivně změnit život.
  • Na Vodnáře čekají výzvy a mnohá dobrodružství s přáteli. Je před nimi další měsíc plný cestování a splněných přání. Ti, co se narodili v posledních dnech znamení, mohou prožít i velkou radostnou událost.
  • Červencový úplněk přináší Rybám zaslouženou odměnu. Některé prožijí nezapomenutelné romantické chvíle, zatímco jiné se přesvědčí o věrnosti svých partnerů. Budou jednat soustředěně a podaří se jim do života vnést nový řád, který si alespoň na nějakou dobu udrží.

Kdy budou úplňky v roce 2024?

DatumNázev úplňku
25. lednaVlčí úplněk
24. února Sněžný úplněk, mikroúplněk
25. březnaČerví úplněk, mikroúplněk
24. dubnaRůžový úplněk
23. květnaKvětinový úplněk
22. červnaJahodový úplněk
21. červenceJelení úplněk
19. srpnaJeseteří úplněk
18. záříKukuřičný úplněk, superúplněk
17. října Lovecký úplněk, superúplněk
15. listopadu Bobří úplněk
15. prosinceStudený úplněk

Načítám