Hlavní obsah
Foto: Elena Schweitzer, Shutterstock.com

Foto: Elena Schweitzer, Shutterstock.com

Voňavý, horký, na zahřátí. Uvařte si s námi vánoční punč s ovocem. Zahřeje vás nejen na duši!

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Punč
  • 100 ml karibského rumu
  • 100 ml červeného suchého vína
    12
  • 200 ml černého čaje
  • 100 g třtinového cukru
  • 200 ml pomerančové šťávy
  • 1 lžíce citronové šťávy
Ovoce
  • 1 ks pomeranče
  • 1 ks citronu
  • 1 hrst sušeného ovoce
  • 50 g koktejlových třešní
Obsažené alergeny
12
Oxid siřičitý a siřičitany
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Všechny ingredience dejte do hrnce a přiveďte skoro k varu. Jakmile začne tekutina probublávat, odstavte ji z plotny. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Pak nechte asi deset minut odležet – ovoce nasákne chutě punče a ten mezitím tak akorát vychladne. Podávejte ještě horké.

Náš tip: Místo pomerančové šťávy punč dochuťte brusinkovým nebo ananasovým džusem.

Jaký nápoj máte o Vánocích nejraději vy?

Související témata:

Načítám