Článek
Postup
01.
Nalámanou čokoládu dejte do rendlíku. Přidejte kakao, cukr a koření, zalijte mlékem a pozvolna přiveďte k varu.
02.
Když mléko bublá, začněte metlou pořádně míchat, až se kousky zcela rozpustí a vznikne hezky hutná horká čokoláda. Podle chuti můžete přidat ještě trochu cukru, sladkou chuť podtrhne i špetka vanilky, pokud ji máte rádi.
03.
Hotovou horkou čokoládu odstavte z plotny a přilijte do ní ohřáté, ale varem nepřešlé červené víno – lepší je volit sladké nebo polosuché, ideálně také hodně ovocité, jako je třeba Merlot nebo Zweigeltrebe. V této fázi už by se nápoj neměl převařit, došlo by k vyprchání alkoholu!
Do horké čokolády můžete kápnout domácí mandlový likér, svařené víno zase perfektně ochutíte domácím kořeněným sirupem na svařák.