Článek
Postup
01.
Brambory oloupejte a nakrájejte je na kostky. Celer očistěte a také nakrájejte. Dejte vše do osolené vody a uvařte doměkka.
02.
Maso dejte do mísy a přidejte k němu nahrubo nastrouhaný sýr. Směs osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Poté z ní vytvarujte 4 placky. Do misek připravte strouhanku, mouku a do poslední vejce s mlékem.
03.
Maso obalte nejdřív v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance. Takto připravené řízky smažte v rozpáleném oleji dozlatova. Skládejte je na ubrousek, aby se z nich odsál přebytečný tuk.
04.
Uvařené brambory s celerem slejte, přidejte k nim na kousky nakrájené změklé máslo, smetanu a ušlehejte hladkou kaši. Hotové řízky podávejte s kaší a zeleninovým salátem podle chuti.