Článek
Postup
01.
Quinou propláchněte a nechte 3 hodiny odstát ve vodě. Do hrnce nalejte dva hrnky vody, přidejte bobkový list a přiveďte k varu. Do vroucí vody přidejte scezenou quinou a vařte zhruba 20 minut, dokud se voda nevypaří a quinoa hezky nezměkne.
02.
Na olivovém oleji mezitím orestujte nadrobno nakrájené cibulky. Přidejte na proužky nakrájenou hlívu s několika snítky tymiánu a znovu krátce orestujte.
03.
Postupně hlívu podlévejte vývarem a bílým vínem, a když je tekutina téměř odpařená, osolte a opepřete. Na závěr vmíchejte hrstku parmezánu.
04.
Hotovou quinou smíchejte s hlívovou směsí a podávejte. Ozdobte strouhaným parmezánem a čerstvě mletým pepřem.
Je hlíva vaše oblíbená houba? Podívejte se s námi na další dva recepty, kde ji můžete využít.