Článek
Dejte hermelínu styl. Upusťte od nakládání a připravte delikatesu, která se bude perfektně hodit k vínu, pivu i cideru. Stačí jen pár surovin a vykouzlíte pohoštění, za které vás všichni pochválí.
Hermelín plněný sušenými rajčaty a ořechy
Na 1 hermelín budete potřebovat: 1 větší hermelín nebo camembert, 2 lžičky másla, 1 celé sušené rajče, 1 lžíci nadrobno pokrájených pekanových ořechů, ¼ lžičky najemno pokrájeného česneku
Postup: Hermelín podélně rozřízněte a z obou polovin vydlabejte lžičkou vnitřek. Nechte okraje silné asi 1 cm. Vydlabanou část vložte do misky a s máslem ji rozmačkejte vidličkou. K sýrové hmotě pak přidejte nadrobno pokrájené sušené rajče, ořechy a česnek a důkladně promíchejte.
Vydlabané části sýra zaplňte směsí, přitiskněte k sobě, zabalte do fólie a nechte v lednici alespoň hodinu odpočívat.
Plněný sýr servírujte rozkrájený na osminky s kousky pečiva.
Tip: Místo pekanových ořechů můžete použít i vlašské ořechy nebo kešú.
Související články
Už víte, s jakou delikatesou roztočíte svou party pod širým nebem vy?