Hlavní obsah

Hit sezony! Plněný hermelín vás uchvátí a je hotový za 5 minut

Foto: Autorky

Foto: Autorky

Letní počasí přímo volá po vysedávání pod širou oblohou při zapadajícím slunci. Ať už se vydáte na piknik, na terasu, nebo na balkon, vždy to bude chtít delikatesu ke sklence něčeho osvěžujícího. Připravte si ji během pěti minut.

Článek

Dejte hermelínu styl. Upusťte od nakládání a připravte delikatesu, která se bude perfektně hodit k vínu, pivu i cideru. Stačí jen pár surovin a vykouzlíte pohoštění, za které vás všichni pochválí.

Hermelín plněný sušenými rajčaty a ořechy

Na 1 hermelín budete potřebovat: 1 větší hermelín nebo camembert, 2 lžičky másla, 1 celé sušené rajče, 1 lžíci nadrobno pokrájených pekanových ořechů, ¼ lžičky najemno pokrájeného česneku

Postup: Hermelín podélně rozřízněte a z obou polovin vydlabejte lžičkou vnitřek. Nechte okraje silné asi 1 cm. Vydlabanou část vložte do misky a s máslem ji rozmačkejte vidličkou. K sýrové hmotě pak přidejte nadrobno pokrájené sušené rajče, ořechy a česnek a důkladně promíchejte.

Vydlabané části sýra zaplňte směsí, přitiskněte k sobě, zabalte do fólie a nechte v lednici alespoň hodinu odpočívat.

Plněný sýr servírujte rozkrájený na osminky s kousky pečiva.

Tip: Místo pekanových ořechů můžete použít i vlašské ořechy nebo kešú.

Už víte, s jakou delikatesou roztočíte svou party pod širým nebem vy?

Načítám