Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Pokud nemáte zeleninový vývar, klidně pórek poduste jenom na másle a sýry rozehřejte v troše smetany nebo mléka.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 1 ks pórku
  • 2 dl zeleninového vývaru
  • 1 lžíce ricotty
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1 lžička soli
  • 1 plátek másla
  • 1 ks hermelínu
  • 1 špetka mletého chilli
Článek

Postup

01.

Fusilli uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. V pánvi na rozehřátém másle zpěňte na kolečka nakrájený pórek. Podlijte jej zeleninovým vývarem, přidejte ricottu a nadrobno nakrájený hermelín a za stálého míchání nechte provařit. 

02.

Jakmile se sýr rozpustí a omáčka zhoustne, přidejte do směsi nasekanou pažitku a petrželku, osolte a promíchejte s těstovinami. Servírujte poprášené mletým chilli kořením.

Načítám