Článek
Postup
01.
Rozpalte troubu na 200 stupňů. Koupené listové těsto rozdělte na dvě poloviny. Doprostřed každé poloviny umístěte hermelín a zabalte ho až vznikne jakýsi měšec a sýr bude bezpečně utěsněný uvnitř. Tenhle způsob balení mám ráda, vypadá jako houstička s překvapením. Pokud si ale netroufáte, těsto přes sýr jednoduše přeložte a okraje dobře zmáčkněte vidličkou.
02.
Zabalené sýry přeneste na plech vyložený papírem na pečení, potřete rozšlehaným vajíčkem a ozdobte semínky – já jsem použila kombinaci světlého a černého sezamu (můžete ale improvizovat a použít třeba mák nebo slunečnicová semínka). Vložte do trouby a pečte asi 25–30 minut do lákavé barvy.
03.
V mezičase si připravte salát – omyjte a pořádně osušte zelené listy, z granátového jablka uvolněte semínka a metličkou prošlehejte suroviny na zálivku.
04.
Salát zlehka promíchejte se zálivkou a naaranžujte na talíře. Doprostřed položte upečený sýr, posypte semínky granátového jablka a poklaďte kousky ořechů.