Hlavní obsah
3,4
(160)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Dnešní recept je opravdu jednoduchý a jídlo nadchne všechny milovníky sýrů. Když nůž proboří kůrku z listového těsta a na talíř začne pomalu vytékat horká hmota… Hotovo máte do půl hodiny a „wow efekt“ je zaručený. Inspirujete se?

5 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat:
  • 2 sýry hermelínového typu
  • 1 balení listového těsta
  • 1 vejce
  • 1 lžička sezamových semínek
  • 1 lžička černého sezamového semínka
Na salát:
  • 200 g mixu listových salátů
  • 1 granátové jablko
  • 1 hrst vlašských ořechů
Na zálivku:
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Rozpalte troubu na 200 stupňů. Koupené listové těsto rozdělte na dvě poloviny. Doprostřed každé poloviny umístěte hermelín a zabalte ho až vznikne jakýsi měšec a sýr bude bezpečně utěsněný uvnitř. Tenhle způsob balení mám ráda, vypadá jako houstička s překvapením. Pokud si ale netroufáte, těsto přes sýr jednoduše přeložte a okraje dobře zmáčkněte vidličkou.

02.

Zabalené sýry přeneste na plech vyložený papírem na pečení, potřete rozšlehaným vajíčkem a ozdobte semínky – já jsem použila kombinaci světlého a černého sezamu (můžete ale improvizovat a použít třeba mák nebo slunečnicová semínka). Vložte do trouby a pečte asi 25–30 minut do lákavé barvy.

03.

V mezičase si připravte salát – omyjte a pořádně osušte zelené listy, z granátového jablka uvolněte semínka a metličkou prošlehejte suroviny na zálivku. 

04.

Salát zlehka promíchejte se zálivkou a naaranžujte na talíře. Doprostřed položte upečený sýr, posypte semínky granátového jablka a poklaďte kousky ořechů.

Související témata:

Načítám