Článek
Postup
01.
Nejdřív si do malé misky připravte všechno koření, kromě bobkového listu.
02.
Oloupejte cibuli, česnek a mrkev. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky, mrkev na kolečka. Z řapíkatého celeru odstraňte škrabkou vrchní vláknitou vrstvu a nakrájejte ho na kostičky.
03.
V hrnci rozpalte olej na střední teplotu a opečte na něm cibuli. Když zprůsvitní, přidejte mrkev a celer a společně dál smažte, až mrkev pustí barvu. Do hrnce prolisujte česnek, zamíchejte a částečně ho stáhněte z ohně. Vsypte připravené koření a dobře ho v základu rozmíchejte.
04.
Vlijte rajčatovou passatu a vývar, přidejte bobkový list a cukr a vraťte na oheň. Přiveďte k varu. Na malém sítku propláchněte hrst čočky (použijte neloupanou červenou čočku) a přidejte ji do hrnce. Zvolna vařte asi 20 minut, až čočka změkne, ale ještě se nerozpadá.
05.
Sceďte a propláchněte cizrnu, přidejte ji do hrnce a společně prohřejte.
06.
Podávejte se skrojkem citronu na dochucení a velkou hrstí čerstvého koriandru.
Náš tip: Když chcete polévku vydatnější, můžete přidat nudle, nebo k ní přikusovat chléb – v tomhle případě bude nejlepší volbou arabská pita.
Jakou hustou polévku vaříte vy?