Článek
Postup
01.
Mléko zahřejte, přidejte do něj lžičku cukru, mouky a rozdrobené droždí. Nechte vzejít kvásek.
02.
Do mísy nasypte zbylou mouku, cukr a citronovou kůru. Promíchejte, přidejte žloutky, pokrájené změklé máslo a hotový kvásek.
03.
Vše důkladně propracujte a hotové těsto nechte kynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
04.
Ořechy nadrťte nahrubo a vejce prošlehejte v misce nebo hrnečku. Vykynuté těsto vyválejte na 5 až 8 mm. Vykrajujte čtverce o velikosti 6 cm.
05.
Na každý dejte hromádku povidlové náplně. Přehněte, okraje pevně přimáčkněte a na delší straně nakrojte nožem, aby vznikly zuby.
06.
Hřebeny vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným vejcem, posypte ořechy a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte je 20 až 25 minut.
Máte rádi povidla? Pak doporučujeme skvělý bezlepkový perník s povidly. A tady je recept, jak si je doma jednoduše uděláte.