Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Máte rádi hamburgery, ale omrzela vás klasika? Vyzkoušejte tip na hamburger s lososem. Je to trošku změna, ale výborná.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 kusy
  • 200 g lososa
  • 1 hrst strouhanky
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 ks citronu
  • 2 ks bulek
  • 150 g bílého jogurtu
  • 1 ks salátové okurky
  • 1 hrst čerstvého kopru
  • 1 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Lososa očistěte, dejte do mixéru nebo sekáčku a rozemelte najemno. Přidejte k němu vejce, strouhanku, sůl, pepř a šťávu z jednoho citronu a navlhčenýma rukama tvarujte karbanátky. Pokud by byla směs moc řídká, přisypte strouhanku. Karbanátky zprudka opečte na pánvi a dejte je na 10 minut dopéct do trouby předehřáté na 180 °C.

02.

V misce smíchejte jogurt, kopr nasekaný najemno, trochu soli a šťávu z druhého citronu. Bulku rozkrojte napůl, obě půlky potřete jogurtem (pokud chcete, můžete housky nasucho opéct), na jogurt dejte lososový karbanátek a nastrouhanou okurku.

Další zajímavou změnou může být krevetový burger s kreolskou majonézou.

Související témata:

Načítám