Hlavní obsah
3,3
(53)
Foto: Archiv

Foto: Archiv

Mezi nejoblíbenější české polévky určitě patří gulášovka – hodí se jako klasická přílohová polévka, ale klidně i jako hlavní chod. V tom případě ji vyšperkujte křupavou restovanou slaninou. Obzvlášť, když ji celkem netradičně uděláte místo hovězího z vepřové plece.

20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 lžíce sádla
  • 1 ks cibule
  • 200 g vepřové plece
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 500 ml vody
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 4 ks brambor
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce majoránky
  • 100 g anglické slaniny
Článek

Postup

01.

Na sádle orestujte jemně nasekanou cibuli dozlatova. Vložte na malé kousky nakrájené maso a zprudka orestujte. Přidejte papriku a kmín, promíchejte a nechte rozvonět. Podlijte vodou, osolte, opepřete a nechte pod poklicí asi 15 minut dusit. Pak přidejte na kostičky nakrájené brambory a vařte doměkka.

02.

Mezitím na pánvi nasucho opražte prosátou mouku dozlatova a nechte zchladnout. Vychladlou moukou pak zahustěte polévku a deset minut provařte. Stáhněte z plotny a přidejte utřený česnek a majoránku. Na pánvi orestujte na kostičky nakrájenou slaninu a každou porci polévky jí posypejte. Můžete podávat.

A jak děláte gulášovku vy?

Související témata:

Načítám