Článek
Postup
01.
Pokud budete používat sušenou cizrnu, dejte ji den předem namočit do studené vody. Druhý den vodu slijte, cizrnu namočte do nové vody a asi 40 minut vařte doměkka. U sterilované cizrny, doporučené v ingrediencích, vám celý tento krok odpadá.
02.
Cibuli nakrájejte nahrubo, maso na menší kostky. Cibuli opečte v hrnci dozlatova na oleji a přidejte papriku a kmín. Vše chvíli míchejte (paprika do tuku pustí maximum chuti), přidejte nakrájené maso, promíchejte a zalijte asi 2 dl vody. Přidejte zbytek koření a osolte.
03.
Pokud budete používat tlakový hrnec, dolijte vodu tak, aby maso bylo do 3/4 ponořené, hrnec uzavřete a po natlakování duste asi 30 minut. Pak nádobu odtlakujte, přidejte pokrájené papriky, cuketu a duste, dokud nebude zelenina měkká. Nakonec přidejte pokrájená rajčata a cizrnu a ještě krátce prohřejte. Pokud budete guláš vařit v normálním hrnci, protáhne se doba přípravy na asi 1,5 hodiny, záleží na typu masa. Papriky a cuketu přidejte opravdu až nakonec a rajčata a cizrnu do guláše vmíchejte opět až na konec, kvůli prohřátí.
04.
Podávejte samotné nebo s kouskem celozrnného chleba.
Věděli jste, že si můžete cizrnu snadno připravit tak, aby se dala jen tak uzobávat? Pokud ne, tak koukněte na náš tip.