Článek
Postup
01.
Maso nakrájejte na kostky a pak ho zprudka opečte na oleji, aby se zatáhlo.
02.
Vmíchejte protlak, papriku, prolisované stroužky česneku, promíchejte a nechte rozvonět. Pak přidejte bobkový list, tymián, vše osolte, opepřete a zalijte vývarem tak, aby bylo maso ponořené.
03.
Duste ho pod pokličkou asi 2 hodiny. Maso by mělo být ponořené po celou dobu a probublávat jen na mírném ohni. Vývar podle potřeby dolévejte.
04.
Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte nadrobno. Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka, jablka na kostičky. Po dvou hodinách přidejte mrkev a cibuli a duste ještě půl hodinky.
05.
Poté přidejte jablka a guláš duste už jen 10 až 15 minut. Podle potřeby můžete ještě dochutit solí a pepřem. Podávejte s knedlíkem nebo noky.
Tenhle domácí houskový knedlík se vám vždycky povede! Na povrchu je mazlavý, uvnitř krásně měkký. Dobrou chuť!