Hlavní obsah
2,9
(138)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Guláš patří v kuchyni mezi klasiku a co domácnost, to vyladěný recept. Vyzkoušejte ho netradičně s jablky a mrkví. Chutnat bude s knedlíkem i noky.

30 min.
Příprava
2 hod., 40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g hovězí kližky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks bobkového listu
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 250 g cibule
  • 250 g mrkve
  • 500 g jablek
  • 1,5 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
Článek

Postup

01.

Maso nakrájejte na kostky a pak ho zprudka opečte na oleji, aby se zatáhlo. 

02.

Vmíchejte protlak, papriku, prolisované stroužky česneku, promíchejte a nechte rozvonět. Pak přidejte bobkový list, tymián, vše osolte, opepřete a zalijte vývarem tak, aby bylo maso ponořené.

03.

Duste ho pod pokličkou asi 2 hodiny. Maso by mělo být ponořené po celou dobu a probublávat jen na mírném ohni. Vývar podle potřeby dolévejte. 

04.

Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte nadrobno. Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka, jablka na kostičky. Po dvou hodinách přidejte mrkev a cibuli a duste ještě půl hodinky. 

05.

Poté přidejte jablka a guláš duste už jen 10 až 15 minut. Podle potřeby můžete ještě dochutit solí a pepřem. Podávejte s knedlíkem nebo noky. 

Tenhle domácí houskový knedlík se vám vždycky povede! Na povrchu je mazlavý, uvnitř krásně měkký. Dobrou chuť!

Související témata:

Načítám