Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pro ty, co rádi experimentují a objevují nové chutě, jsme si připravili malou ochutnávku z mexické kuchyně. Vyzkoušejte avokádové guacamole s nachos. Je ideální jako překrm nebo mlsání k televizi.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 pytlík nachos
  • 1 ks chilli papričky
  • 1 ks limetky
  • 1/2 lžíce čerstvého koriandru
  • 1/2 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 5 ks cherry rajčat
  • 3 ks avokáda
Článek

Postup

01.

Na guacamole potřebujete hlavně měkká avokáda, tvrdá nejenže nepůjdou rozmačkat, ale budou v podstatě nejedlá. Avokáda podélně rozřízněte, vyjměte pecku a vydlabejte ze slupky. Pak je rozmačkejte vidličkou.

02.

Přidejte najemno nasekanou cibulku, podle chuti stroužek nebo dva česneku (pokud chcete, aby byl víc cítit, prolisujte ho, jinak ho jen jemně nasekejte), nadrobno nakrájená rajčata, kousek chilli papričky (kolik jí tam dáte, je na vaší chuti a na tom, kolik snesete :-)) a čerstvý koriandr. Je hodně aromatický, takže opatrně s ním, stačí trocha.

03.

Vše promíchejte a přidejte šťávu z poloviny až celé limetky, opět to záleží jen na vás. Nakonec vše podle chuti osolte a máte to! Podávejte se solenými nachos, určitě se na to nehodí sýrové nebo jinak ochucené, nevynikne pak chuť guacamole, a to je škoda.

Načítám