Článek
Postup
01.
Brambory uvařte, oloupejte a nakrájejte na plátky nebo menší kostky, malé můžete nechat v celku. Z oleje, citronové šťávy, medu a dijonské hořčice umíchejte dresink. Brambory jím polijte, přidejte nasekanou cibulku, listovou petržel, kapary, rajčata, sůl, pepř a zamíchejte. Salát nechte před podáváním odležet aspoň 30 minut.
02.
Všechny ingredience na chleba (kromě papriček) smíchejte v míse. Poměr mouky a jogurtu by měl být 1 : 1. Promačkejte, aby se přísady spojily. Pracovní plochu posypte moukou, těsto na ni vyklopte a dvě až tři minuty hněťte. Poté se pusťte do tvarování placek. Těsto rozdělte asi na tři kusy a každý rozválejte na tenkou, přibližně centimetr vysokou placku. Pokud chcete, můžete do těsta zamačkat plátky papriček. Chlebové placky dejte na středně rozpálený gril a neotáčejte, dokud se samy neodlepí. Grilujte dvě až tři minuty z každé strany.
03.
Stroužky česneku utřete nebo podrťte s trochou soli. Pstruhy osolte, opepřete, potřete česnekem, mírně zakápněte citronovou šťávou a napěchujte tymiánem. Poté je potřete olejem a grilujte asi pět minut z každé strany. Pstruhy moc neobracejte, ať se nepotrhají. Dávejte pozor, aby žár nebyl příliš vysoký, jinak se začnou pálit.
Škoda nevědět: Jestli grilujte jen rybí filety, tak je vždy dělejte nejprve kůží dolů a neobracejte, dokud se sama neodlepí od roštu. Snáze vám to půjde na grilovacím kameni.
Líbí se vám recept? Celé video s postupem najdete zde.