Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Dostal se vám do rukou humr a nevíte, co s ním? Chce to trochu opatrnosti, ale není to nikterak náročné. Na grilu je humr nejlepší!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 400 g humra
  • 1 lžička soli
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1/4 lžičky mleté sladké papriky
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Živého humra vložte do osolené vroucí vody, přikryjte pokličkou a vařte asi tři minuty. Poté humra vyndejte z hrnce, podélně rozpulte a mokrou rukou odstraňte všechny vnitřnosti, u samiček i jikry. V citronové šťávě rozmíchejte utřený česnek, mletou papriku, sůl a pepř. Humra dejte řeznou stranou na naolejovaný rozehřátý rošt a grilujte asi osm minut. Poté ho otočte, potřete připravenou směsí a grilujte ještě přibližně šest minut.

Energetická hodnota celkem - 2 porce
Energie1 475,3 kJ
Bílkoviny72,49 g
Tuky4,06 g
Sacharidy3,64 g
Sůl10,82 g
SAFA1,13 g
Vláknina1,6 g
Cukry1,24 g
Související témata:
Humr

Načítám