Hlavní obsah
3,0
(83)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Je tu sezona grilování a jahod. Co si pro tentokrát odpustit kus masa a ogrilovat hermelín? Aby to nebyla nuda, obalte ho v bylinkách a oříšcích. A z jahod také nemusí být jenom dezert, i v salátu budou perfektní!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
Grilovaný hermelín
  • 1 ks sýru hermelínového typu
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce čerstvých bylinek
  • 1 hrst pekanových ořechů
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Salát
  • 150 g mixu listových salátů
  • 5 ks čerstvých jahod
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 špetka soli
Článek

01.

Pekanové ořechy krátce opečte na suché pánvi a dejte stranou zchladnout. Poté část odeberte a nasekejte na malé kousky. Bylinky omyjte a také nasekejte najemno. Smíchejte s olejem, špetkou soli a pepře, přidejte nadrcené ořechy. Ve směsi obalte hermelín. Zabalte ho do pevnějšího alobalu a grilujte asi 15 minut.

02.

Jahody omyjte, osušte a pokrájejte na menší kousky. Smíchejte balzamikový ocet s olejem a špetkou soli a jahody nechte chvíli marinovat ve směsi. Poté přidejte salátové listy a jemně promíchejte.

03.

Salátek naaranžujte na talíř a ozdobte zbylými ořechy. Navrch posaďte grilovaný hermelín a podávejte.

Co říkáte na spojení grilovaného sýra a jahod vy? Výborný je i grilovaný banán či ananas s rumovou omáčkou.

Související témata:

Načítám