Článek
01.
Pekanové ořechy krátce opečte na suché pánvi a dejte stranou zchladnout. Poté část odeberte a nasekejte na malé kousky. Bylinky omyjte a také nasekejte najemno. Smíchejte s olejem, špetkou soli a pepře, přidejte nadrcené ořechy. Ve směsi obalte hermelín. Zabalte ho do pevnějšího alobalu a grilujte asi 15 minut.
02.
Jahody omyjte, osušte a pokrájejte na menší kousky. Smíchejte balzamikový ocet s olejem a špetkou soli a jahody nechte chvíli marinovat ve směsi. Poté přidejte salátové listy a jemně promíchejte.
03.
Salátek naaranžujte na talíř a ozdobte zbylými ořechy. Navrch posaďte grilovaný hermelín a podávejte.
Co říkáte na spojení grilovaného sýra a jahod vy? Výborný je i grilovaný banán či ananas s rumovou omáčkou.