Článek
01.
Nejprve zalijte nudle studenou vodou a připravte si zálivku: mrkev a kedlubnu oloupejte a nakrájejte na plátky. Zeleninu můžete ještě vykrájet do kytiček. Osolte, promačkejte a nechte chvíli zkřehnout. Mezitím smíchejte teplou vodu s cukrem, půl lžičkou soli, rybí omáčkou, prolisovaným česnekem a citronovou šťávou. Ochutnejte, smíchejte s propláchnutou zeleninou a kdo má rád, i nasekanou chilli papričkou.
02.
Nyní pojďte na marinádu: cibuli a citronovou trávu nasekejte najemno, česnek prolisujte a vše smíchejte se lžičkou soli, dvěma lžičkami koření pěti vůní, citronovou šťávou, karamelizovaným kokosem (dává se pro barvu, můžete nahradit za trošku karamelu nebo úplně vynechat) a trochou oleje.
03.
Z masa odstraňte kůži a nakrájejte ho na co nejjemnější plátky, aby bylo pěkně křupavé. Jde to lépe, když dáte maso předem na chvíli do mrazáku.
04.
Smíchejte ho s marinádou, rozložte na plech vyložený alobalem a pečte pod grilem nebo při 220 °C asi 20 minut, až budou plátky křupavé a zlatavé. Posypejte sezamovými semínky.
05.
Namočené nudle uvařte v osolené vodě s trochou oleje doměkka, sceďte pod tekoucí vodou a případně ještě použijte trik s mikrotenovým sáčkem - hotové nudle v něm dejte na 1,5 minuty do mikrovlnky, v pytlíku také vydrží elastické, než si nachystáte ostatní suroviny. Maso jezte s uvařenými nudlemi, nasekaným salátem a bylinkami a vše máčejte do zeleninové marinády.