Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Bůček je skvělý pečený, ale i na grilu. Zkuste ho třeba s mrkví a cibulí. Uvidíte, že si pochutnáte.

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g bůčku
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 plátek másla
  • 4 utřené stroužky česneku
  • 1 lžička grilovacího koření
  • 1/2 lžičky kari koření
  • 1/2 lžičky soli
Článek

Postup

01.

Vepřový bůček ze všech stran osolte, okořeňte a načesnekujte. Zabalte do potravinové fólie a nechte minimálně jeden den odležet v chladničce. Jakmile se rozhodnete grilovat, připravte si alobal ve dvou vrstvách, který natřete mašlovačkou olejem.

02.

Cibuli a mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Na potřený alobal položte maso a posypte připravenou cibulkou s mrkví. Na vše ještě dejte plátek másla.

03.

Takto připravené zabalte a grilujte doměkka. Před koncem grilování bůček vyndejte z alobalu a z obou stran dogrilujte dozlatova.

Související témata:

Načítám