Hlavní obsah
2,0
(2)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Stejně jako maso a zelenina patří na gril houby - a žampiony dvojnásob. Zkuste tyhle špízy se slaninou, její kombinace se žampiony je lety prověřená a u všech oblíbená.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Špízy
  • 7 ks žampionů
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 ks červené papriky
Na potírání
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce grilovacího koření
Článek

Postup

01.

Žampiony očistěte a rozkrojte na půlky. Papriku zbavte jadérek a pokrájejte na větší kousky. Cibulku rovněž nakrájejte na  kousky. Špejle na dvacet minut namočte do vody, aby se konce nepřipalovaly. Poté na ně střídavě napichujte žampiony, slaninu, cibulku a papriku.

02.

Špízy  grilujte buď přímo na naolejovaném roštu nebo v alobalovém tácu na roštu. V průběhu grilování špízy několikrát potřete olejem smíchaným s grilovacím kořením.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie5 040,42 kJ
Bílkoviny34,06 g
Tuky109,4 g
Sacharidy25,53 g
Sůl8,52 g
SAFA27,81 g
Vláknina9,35 g
Cukry13,53 g
Související témata:

Načítám