Hlavní obsah
4,0
(2)
Foto: Kalamáta Papadimitriou

Foto: Kalamáta Papadimitriou

Žampiony a paprika spolu s balzamikovým krémem. Už se vám sbíhají sliny? Tohle grilování si užijete vy i vaši kamarádi, kdo jsou vegetariáni!

30 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 16 žampionů
  • 6 lžic chilli balzamikového krému
  • 3 lžíce listové petržele
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 3 papriky
  • 2 rajčata
  • 100 g ricotty
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • pečivo
Článek

Postup

01.

V misce smíchejte balzamikový krém se sójovkou, petrželkou, olivovým olejem, nasekaným česnekem, solí a pepřem. Přidejte do směsi žampiony a důkladně promíchejte. Houby pečte na grilu (nejlépe na grilovací misce) z obou stran asi 3 minuty.

02.

Na grilu opečte i na plátky nakrájenou bagetu. Do zbylé marinády přidejte na nudličky nakrájené papriky, kostičky rajčat a tuto směs položte na opečené plátky pečiva. Poklaďte žampiony a ozdobte ricottou dochucenou solí, pepřem a citronovou šťávou.

Žampiony a balzamikový ocet si prostě rozumějí! Zkuste i glazované žampionové špízy, kterými jistě nepohrdnou ani masožravci.

Související témata:

Načítám