Hlavní obsah
3,2
(91)

Kuřecí maso je i na grilu opravdu rychle hotové, a když navíc zvolíte správnou marinádu (a raději stehenní než sušší prsní řízky), budete mít super šťavnaté maso, ze kterého navíc na rozdíl od krkovice neodkapává omastek.

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 3 ks kuřecích stehenních řízků
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce hnědého přírodního cukru
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 6 ks jarní cibulky
Článek

Postup

01.

Nezalekněte se množství surovin a všechny smíchejte v misce nebo uzavíratelném sáčku. Přidejte maso (tato marináda vám vystačí až na 6 plátků) a nechte do druhého dne marinovat.

02.

Rozpalte gril nebo troubu, plátky nechte okapat a z obou stran dozlatova propečte. V polovině grilování přidejte očištěné jarní cibulky, které potřete trochou zbylé marinády.

03.

Podávejte jen tak nebo s oblíbenou bramborovou přílohou.

Tip: Raději než přímo na grilu pečte maso na aluminiových táccích - ušetříte si čištění mřížky a kuře se tak spíše nespálí.

Už jste letos odstartovali grilovací sezonu?

Načítám