Článek
Postup
01.
Vezměte si hlubší pekáč a položte do něj celé kuře. V pekáči ho olejem celé natřete. Poté ho důkladně okořeňte kořenicí směsí (my jsme použili sladkou papriku, kajenský pepř, mletý kmín).
02.
Otevřete plechovku s pivem a přibližně polovinu piva vylijte (nebo vypijte). Do plechovky potom přidejte chilli omáčku a trochu kořenicí směsi a důkladně protřepte. Kuře potom nasaďte zadním otvorem na plechovku.
03.
Mezitím rozpalte gril a položte na něj pánev. Kuře na plechovce přendejte na pánev (aby bylo na stojato), tím pádem vám veškerý výpek z kuřete steče do pánve.
TAKHLE CHUTNÁ MASO
04.
Potom si vezměte misku, do které dejte povolené máslo a přidejte do něj chilli omáčku. Důkladně promíchejte, čímž vám vznikne marináda, kterou kuře potírejte po celou dobu. Kuře na grilu se dělá přibližně jednu hodinu při 170 stupních Celsia. Že je kuře hotové, poznáte i tak, že když zatáhnete za křídlo, tak se vám samo odtrhává.
05.
Nakonec vyndejte kuře, sundejte ho z plechovky a máte hotovo.
06.
Na zeleninovou přílohu nakrájejte cibuli a rajčata najemno. Přihoďte je na pánev, kde máte výpek z kuřete, a orestujte je. Poté přidejte kukuřici, chvíli povařte a jídlo je na světě.