Hlavní obsah
4,4
(5)
Foto: nelea33, Shutterstock.com

Foto: nelea33, Shutterstock.com

Marinované kousky kuřete s kostí grilujte zvolna, aby se maso propeklo. Pokud nemáte rádi příliš ostré, vynechte chilli nebo tabasco.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 ml rajčatového protlaku
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce octa 8%
  • 1 trochu soli
  • 1 000 g horních kuřecích stehen
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 100 ml piva
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky tabaska
  • 1/2 lžičky chilli
Článek

Postup

01.

V hlubší skleněné míse smíchejte všechny výše uvedené ingredience na marinádu, tabasca dejte pár kapek. Do kousků masa nařízněte asi třícentimetrové proužky a vložte je do mísy s připravenou marinádou. Vše nechte v ledničce uležet přibližně 4 hodiny. 

02.

Kousky masa pak přibližně dvacet minut grilujte na středním žáru, přitom je několikrát otočte a potřete olejem. Tento pokrm výborně chutná se zeleninovým salátem.

Načítám