Článek
Postup
01.
Rajčata vyberte velká a zralá. Příčně je rozpulte a řez potřete kapkou olivového oleje. Poté položte řezem dolů na rozpálený gril. Takto pečte asi dvě minuty.
02.
Pak rajčata vyjměte a naskládejte na grilovací alobalový tácek nebo do ohnivzdorné zapékací misky řeznou stranou nahoru.
03.
Utřený česnek smíchejte se solí, pepřem, jemně nasekanou lžičkou tymiánu (zbytek je na ozdobu) a olivovým olejem. Vzniklou směsí potřete řez rajčat a posypte parmazánem.
04.
Položte na gril a přiklopte, v případě otevřeného grilu umístěte zkraje pod rošt, aby se sýr zapekl. Trvá to podle intenzity asi deset minut.
Tip: Budete-li rajčata připravovat v troubě, rozehřejte ji na 200 °C. Rozkrojená rajčata pak rovnou položte do misky, potřete česnekovou směsí a posypte parmazánem. Zapékejte asi patnáct minut.
05.
Na dip smíchejte crème fraîche s žervé, jemně nasekanými černými olivami a bazalkou, podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Podávejte ke grilovaným rajčatům.
Kterou další zeleninu jste si oblíbili na grilu?