Článek
Postup
01.
Z křídel za posledním kloubem odkrojte špičky bez masa a zbylou část rozdělte v prostředním kloubu napůl.
02.
Vezměte si suroviny na marinádu a připravte si zavírací igelitový sáček. Do něj nalijte pálivou omáčku, podmáslí a přisypte sušený česnek. Přidejte dovnitř kuřecí křídla a nechte odpočnout alespoň dvě hodiny.
03.
Rozpalte si gril, přibližně na 150 stupňů Celsia, křídla grilujte a otáčejte, dokud se na nich neudělá krásná kůrčička.
04.
A nyní pojďme na svěží salátek. Začněte dresinkem. Do hluboké mísy nalijte balsamico. Poté si vezměte metličku a pomalu za stálého míchání přilévejte olivový olej. Opepřete, osolte a odložte do lednice.
05.
Salát (zvolit můžete rukolu, polníček, mangold, červený listový) do dresinku přidávejte až těsně před servírováním.
MILUJEME GRILOVÁNÍ. A VY?
Rádi vaříte podle video receptů? Oba naše mistry můžete zhlédnout v akci v pořadu BBQ Saloon na Televizi Seznam.