Článek
Postup
01.
Nejdřív si připravte bylinkové máslo. Měkké máslo promíchejte se všemi najemno nasekanými bylinkami. Ty sekejte opravdu nadrobno a bez stonků. Přidejte citronovou kůru a šťávu a ještě jednou promíchejte.
02.
Rozpalte gril. Na pánev vhodnou na grilovací rošt (nebo prostě na plotně) z obou stran osmahněte plátky slaniny dokřupava. Není potřeba přidávat žádný tuk, slanina pustí dost svého vlastního.
03.
Předvařené kukuřice položte na rozpálený gril a navrch je poklaďte šupinkami másla. Jak budete kukuřici otáčet, aby se ogrilovala ze všech stran, vždy navrch pár šupinek přidejte – máslo bude tát a vpije se do kukuřice.
04.
Hotové kukuřice podávejte lehce osolené a opepřené a s plátky opečené slaniny.
Chystáte se grilovat? Mrkněte do naší školy marinování masa, ryb a sýrů. Nebo zkuste sendvič s trhaným krůtím masem a grilovanou paprikou podle Martina Škody.