Článek
Postup
01.
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Stroužek česneku prolisujte. Lístky tymiánu otrhejte. Smetanu nalijte do misky, přidejte česnek a tymián a promíchejte.
S BRAMBORAMI SE DÁ V KUCHYNI KOUZLIT
02.
Pekáček vymažte máslem. Přidejte pár lžic smetany a dejte vrstvu brambor. Osolte, opepřete a přidejte smetanu. Pak vyložte další vrstvu brambor, osolte a opepřete a pokračujte, dokud vám vystačí suroviny.
03.
Poslední vrstvu brambor přelijte zbylou smetanou a navrch dejte nastrouhanou nebo natrhanou mozzarellu.
04.
Pekáček vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 35 až 40 minut dozlatova.
Tip: Gratinované brambory můžete prokládat cuketou nebo na tenké plátky nakrájeným fenyklem.
Zapečené brambory mohou mít nespočet variací a výsledný recept záleží jen na vaší fantazii a surovinách, které máte právě po ruce. Inspirují vás gratinované brambory s cuketou a tymiánem nebo třeba smetanové brambory s parmezánem? Skvělé jsou i gratinované brambory s kuřecím masem.