Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 200 °C. Oškrábejte brambory a pokrájejte je na velmi tenké plátky. Panenku nakrájejte na nudličky a lehce osolte. V hluboké pánvi rozehřejte dvě lžíce másla a přidejte prolisovaný česnek a na jemná kolečka pokrájený pórek. Zhruba sedm až osm minut poduste doměkka a přisypte nadrobno nasekaný rozmarýn a trochu soli a pepře.
02.
Poté do pánve vložte brambory a panenku, zalijte smetanou a mlékem a 10 až 15 minut povařte na mírném ohni. Brambory nesmějí být měkké, ale jen polotuhé!
BRAMBORY JSOU JEDINEČNÁ SUROVINA!
03.
Směs přelijte do zapékací misky a urovnejte. Posypte parmazánem a 25 minut zapékejte v troubě. Podávejte ihned nebo druhý den odleželé.
Také vás „obyčejné“ brambory inspirují k výrobě rozmanitých pochoutek?