Článek
Postup
01.
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Černý kořen také oloupejte a pokrájejte stejným způsobem. Smetanu nalijte do misky, přidejte do ní půl lžičky soli, prolisované stroužky česneku a lístky tymiánu.
02.
Připravte si zapékací mísu. Na dno dejte trochu ochucené smetany a rozetřete ji. Plátky brambor a kořenu promíchejte a vyskládejte z nich první vrstvu. Plátky skládejte vedle sebe tak, aby se trochu překrývaly. Naneste vrstvu smetany a postup opakujte. Poslední vrstva bude ze smetany.
03.
Na takto připravené brambory dejte natrhanou mozzarellu. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a upečte dozlatova. Podávejte jako samostatný pokrm nebo přílohu k masu či rybám.
Máte rádi černý kořen? Oceníte recept na salát z černého kořene ke kuřeti po indicku. A víte, že nejvhodnější čas na vysévání černého kořene je právě teď?