Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 190 °C. Jarní cibulky očistěte, podle potřeby z nich úplně stáhněte vnější vrstvu zavadlých slupek. Ovadlé konce zelené natě odkrojte a vyhoďte. Cibulku podélně překrojte na poloviny a řezem dolů položte do zapékací misky.
02.
Rozpuštěné máslo smíchejte se smetanou a přidejte sůl, pepř a muškátový květ. Směsí zalijte cibulky. Mísou párkrát klepněte, ať se směs dostane i pod cibulky – není tak potřeba misku vymazávat.
03.
Toastový chléb nasekejte v mixéru na jemnou drobenku, smíchejte ji s nastrouhaným parmazánem a cibulky posypte. Pečte asi 30 minut dozlatova. Před zalitím máslem se smetanou můžete k cibulkám přidat nahrubo nasekané vlašské nebo lískové oříšky či nadrobený čerstvý kozí sýr.
Tip: Stejně můžete gratinovat i pórek nebo šalotky.
Tak co, pustíte se do zapečené křupavé cibulky?