Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Italské domácí plněné těstoviny jsou sice trochu pracnější, ale tyto rafinované taštičky za trochu času rozhodně stojí.

2 hod., 30 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g hladké mouky
  • 4 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 150 g gorgonzoly
  • 1 lžička zakysané smetany
  • 4 ks šalotky
  • 250 g cherry rajčat
  • 1 plátek másla
  • 1 hrst čerstvé bazalky
Článek

Postup

01.

Mouku prosejte do mísy, přidejte vejce, špetku soli, lžíci olivového oleje a podle potřeby trochu vody. Promíchejte, je-li třeba přidejte mouku nebo  vodu a zadělejte těsto jako na nudle. Zabalte do folie a nechte 2 hodiny v chladu odležet.

02.

Nyní udělejte náplň a zeleninu. Gorgonzolu rozmíchejte se zakysanou smetanou a dle chuti dosolte. V pánvi rozehřejte lžíci oleje, na kterém nechte změknout oloupanou a na klínky překrájenou šalotku. Poté přidejte rozpůlená cherry rajčátka a opečte je.

03.

Těsto rozválejte na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta umístěte lžící hromádky náplně ve stejných rozestupech, místo mezi nimi potřete vodou nebo rozšlehaným vejcem, přikryjte druhým plátem a okraje u každé hromádky zmáčkněte. .

04.

Libovolnou formičkou (nebo skleničkou) vykrajujte ravioli, které dejte vařit do osolené vroucí vody. Jakmile vyplavou, jsou hotové.  Ke směsi šalotky a rajčat ještě přidejte plátek másla, osolte, promíchejte a přelijte přes ravioli. Ozdobte nasekanou čerstvou bazalkou.

Načítám