Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Fazolkové lusky s křupavou vypečenou slaninou ještě orestujte s bramborovými noky. Skvělé i bez bifteku!

40 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g brambor
  • 1 ks vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 1 ks cibule
  • 2 ks cibule
  • 200 g fazolových lusků
  • 2 lžičky soli
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 150 g anglické slaniny
Článek

Postup

01.

Pro přípravu gnocchi použijte brambory s moučnatou dužinou (varný typ C). Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, 1/4 lžičky soli, udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto. 

02.

Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.

03.

Zelené fazolky uvařte v osolené vodě na skus. V hlubší pánvi na trošce olivového oleje restujte na plátky nakrájenou slaninu, dokud nepustí tuk. Poté přidejte najemno nakrájenou cibuli a obojí restujte dozlatova. Přidejte okapané fazolky a gnocchi, osolte, opepřete, promíchejte a ještě krátce opečte.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 170,35 kJ
Bílkoviny15,97 g
Tuky28,51 g
Sacharidy48,3 g
Sůl4,05 g
SAFA8,4 g
Vláknina6,31 g
Cukry6,09 g

Načítám