Článek
Postup
01.
Pro přípravu gnocchi použijte brambory s moučnatou dužinou (varný typ C). Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, 1/4 lžičky soli, udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto.
02.
Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.
03.
Zelené fazolky uvařte v osolené vodě na skus. V hlubší pánvi na trošce olivového oleje restujte na plátky nakrájenou slaninu, dokud nepustí tuk. Poté přidejte najemno nakrájenou cibuli a obojí restujte dozlatova. Přidejte okapané fazolky a gnocchi, osolte, opepřete, promíchejte a ještě krátce opečte.