Hlavní obsah
3,1
(145)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Nastaly teplé dny, které přímo vybízí k přípravě salátů. Pusťte se s námi do salátové výzvy a vyzkoušejte náš sytý, netradiční gnocchi salát, který je plný chuti i vitaminů.

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 120 g gnocchi
  • 120 g cherry rajčat
  • 1 hrst čerstvé rukoly
  • 1 ks vejce
  • 120 g mini mozzarelly
  • 1/2 ks červené cibule
  • 1 lžíce oleje
Zálivka
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce mléka
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že si připravíte zálivku na salát. Smíchejte bílý jogurt, mléko a francouzskou hořčici. Zálivku dochuťte dle chuti solí a pepřem.

02.

Nyní na pánvi na lžíci oleje opečte koupené bramborové gnocchi dozlatova ze všech stran (nemusíte je před tím vařit).

03.

Do salátové misky postupně dávejte opečené gnocchi, rozpůlené mozzarellové třešničky, cherry rajčátka, rukolu, nadrobno nasekanou červenou cibuli a rozkrojené vařené vejce. 

04.

Před podáváním salát polijte připravenou jogurtovou zálivkou.

O tom, že saláty nemusí být nuda se přesvědčte i s našimi dalšími recepty. Připravte si klasický Caesar s kuřetem a slaninou nebo sytý salát s hovězím pupkem.

Načítám